Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 94. kuruluş yıl dönümünü Parti Lokalinden Milli Egemenlik Meydanına kadar yürüyerek Atatürk anıtına çelenk koyarak kutladı.

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı saat 10.30'da Parti Lokalinde üyelerinin toplanmasıyla başladı. CHP 94. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için parti Lokalinde toplanan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Parti Lokalinde saat 10.45'te Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, 17 Sokak, Sevgi Yolu 1. Nakliye Caddesi ve 15 sokak güzergâhı ile konvoy ile yürüyerek Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk anıtında son buldu. 

İlçe başkanı İsmail Şahin Atatürk Anıtına çelenç koydu. Bir dakikalık Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı toplu olarak okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı CHP İlçe Başkanı İlçe Başkanı İsmail Şahin yaptı. İsmail Şahin;" Bu vatanı, bu toprakları bize vatan yapan kurucu irade 94 yıl önce de Cumhuriyet Halk Partisini kurmuşlardır. CHP tesadüfen kurulan bir parti değildir. 6 ilkesini incelediğiniz zaman orada bu günkü ülkemizin ne duruma düştüğünün, orada sorunun ne olduğunu görüyoruz. 6 ilkeden  bir tanesi laiklik. Ülkemiz 1950 den bu tarafa adım adım laiklikten uzaklaştığı için ülkemizde tarikatlar cirit atmaktadır. 15 Temmuz’da, laiklikten ayrıldığımız için o kötü günü yaşadık. Devletçilikten ayrıldığımız için bu gün ülkenin en önemli kazanları olan devlet iktisat teşekkürleri özel sektöre, yani emperyal gücün eline düşmüştür devletçilikten uzaklaştığımız için. Cumhuriyet’ten uzaklaştığımız için bu gün cumhuriyet karşıtı söylemler içine girebilen bir siyasi kadroyla karşı karşıyayız. Cumhuriyet demek çağdaşlık demek, Cumhuriyet demek muasır medeniyet seviyesine çıkmak demek.Ama ne yazık ki bu gün kü bizi yönetenler adım adım uzaklaşıyorlar. Milliyetçilik demek ülkemizdeki tüm vatandaşları kapsayan, ırkçılık değil Türk Milliyetçiliği adı altında ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk kapsamak istemiştir. CHP’nin 6 ilkesi de bu gün sorunların çözülme noktasında bize ışık tutan 6 ilkedir. Bizler devletçilikten uzaklaştığımız oranda bu gün taşeron köle sistemi gelmiştir. Egemen güç, emeği ucuza kapatmaktadır.Neden devlet orada yoktur ? Üretim aşamasında yoktur ? Sadece yaptığı iş parlamentonun o insanlara yani egemen güce nasıl daha emek ucuza kapatırız yasaları çıkarmaktadır. İşler bu gün örgütlenemiyor. Sendika fabrikalarda kurulamıyor. Nedeni devletçilikten ayrıldığımız için. Nedeni 6 ilkeden ayrıldığımız için.Ama şunu bilsinler;

Cumhuriyet Halk Partililer 16 Nisan’da “hayır” birleşenleri, CHP’liler, bu düzeni yıkacak! Buradan kurtulacağız. Başka türlü ne emeğe saygı kalacak ne insanların iş güvenliği kalacak ne mal güvenliği kalacak. Bir gecede istedikleri yere el koyabilme güçleri var şuan. Bunu yıkmadığımız müddetçe egemen gücü dizginlemediğimiz müddetçe bizler alın terinle geçinen insanların sorunları her geçen gün artacak. İster işadamı olsun ister çiftçi olsun ister işçi olsun ister memur olsun ister emekli olsun. Bu iktidardan kurtulmadığımız müddetçe bu liberal ve bu muhafazakar partilerin kurduğu iktidardan kurtulmadığımız müddetçe, çalışan insanlar, üreten insanlar asla emeğinin karşılığını alamayacaklardır. Herkes bunu bilmek mecburiyetindedir. Onun için biz bu gün 94. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gününü kutlarken 6 okun ve CHP’nin kıymetini bilmek mecburiyetindeyiz. Bu toprakları vatan yapan CHP’nin kurucu kadrosudur. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Burada vatan diye göğsümüzü gere gere geziyorsak o İstiklal Savaşı’nı kazanan, o iradeyi koyan başta Mustafa Kemal Atatürk, dahi adamın sayesinde burayı vatan yapmışızdır. Bunu bilmek mecburiyetindeyiz. Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum, CHP kuruluşunun 94. yıldönümü kutlu olsun" dedi.

Törenden sonra CHP Parti lokalinde İlçe başkanı İsmail Şahin ve yönetim kurulu üyeleri pastayı keserek CHP 94. kuruluş yıldönümünü kutladılar.