Mustafa ÖZDEMİR

Akhisar CHP İlçe Teşkilatı, Gülbeyaz-ı Ziyafette diğer CHP teşkilatlarıyla "Dayanışma-Kaynaşma ve Tanışma” amaçlı Kahvaltı düzenledi.

CHP Akhisar Kadın Kollarının düzenlediği dayanışma ve kaynaşma toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Akhisar Kadın Kolları Başkanı Server Goral’ın konuşması ile başladı.

İktidarın savaş naraları atarak milleti karanlığa sürüklediğini söyleyen Goral;” “Düzenlediğimiz Dayanışma-Kaynaşma ve Tanışma kahvaltısına katılımlarınızdan dolayı kadın kolları olarak teşekkür ediyorum. Şu anda ülkemizi yönetmekte olan İktidar, savaş naraları atarak bizleri karanlık günlere götürmek istemektedir. Halktan aldığı gücü halkın çıkarlarını korumak üzere kullanacağı yerde kendi çıkarlarını ve yandaşlarını büyütmek için kullandığı, kendine muhalefet eden her kişiyi kurumu yandaş olmayanı cezalandırmakta, korkutmakta ya da ceza evlerine sokmaktadır.

Yerel Seçimlerde Sizin Desteğinize İhtiyacımız Var

2014 yılı Mart ayında yerel yani Belediye seçimleri var. Bu seçimler dolayısıyla siz kadınlarımızın yardımlarına ve desteklerinize ihtiyacımız bulunmaktadır. Mahalle komiteleri oluşturmaya çalışacağız. Hepimiz çok ama çok çalışmalı mutlaka Akhisar Belediyesini ve Manisa Büyük Şehir Belediyesini almalıyız. Gücümüzün beraberliğimizden geleceğini bir kez daha vurgulayarak tüm konuklarımızı selamlıyorum. Bu günlerde Muharrem ayına girmiş bulunuyoruz. Muharrem ayı hepimize mübarek olsun, Ülkemize, Barış, Bolluk ve Bereket getirsin. Milletimize sevgi, huzur ve sağlık getirsin.” dedi.

Kahvaltıda konuşma yapan Akhisar CHP İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu; “CHP Akhisar Kadın Kollarımızın hazırladığı kahvaltıya hepiniz hoş geldiniz. Sizlere ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerden uzun uzun bahsetmeyeceğim. Çünkü bu kötü günlerin ve böyle devam etmesine dur demezsek bizleri bekleyecek olan o karanlık geleceğin en çok farkında olan sizlersiniz.

Üniversiteli Gençlerimiz Hapiste

Bu gün parasız eğitim isteyen Üniversiteli gençlerimiz terör örgütü mensubu oldukları iddiası ile hapiste tutuluyorlar...Bu gençlerimizin içinde bulunduğu durumu en iyi siz bilebilirsiniz., onları en iyi siz anlayabilirsiniz. Çünkü sizler anasınız ve bir gencin ne zorluklarla büyütülüp, okutulduğunu sizden daha iyi anlayacak kimse yoktur.

Ciğeri Yanmış Anaların Acılarını En İyi Siz Anlarsınız

Ülkemin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Daha geçen gün 17 evde şehitlerimizin ardından analar ağıtlar yaktılar. İktidarın aymazlığı, beceriksizliği, yüzünden her gün ülkemizin bir yerlerine. askere davul zurna ile gönderilen ana kuzularının şehit cenazeleri geliyor. Ciğeri yanmış o anaların acılarını en iyi siz anlarsınız. Bilirim ki her şehit haberinde burnunuzun direği sızlar, gözlerinizden yaşlar süzülür. Bu ülkede tencerenin her geçen gün daha zor kaynadığını, pazarda filenin her geçen gün pahalıya dolduğunu sizden daha iyi kim bilebilir ki. Atatürk ve onun kurduğu bu çağdaş Cumhuriyet sayesinde erkeğin kulu kölesi olmaktan kurtulup eşit bir birey olduğunuzu hiç unutmadığınız.Bunun içindir ki Mustafa Kemal'in ve çağdaş, laik cumhuriyetin savunmasında en önünde hep siz varsınız. Dün olduğu gibi bu günde...

İki gün önce İzmir'de, çeşitli çevre derneklerinin katılımı ile İzmir Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde "Turgutlu Çal Dağı ve Gördeste yapılacak olan Nikel zenginleştirme işletmelerinin çevreye zararları" konulu bir panele katıldım. Gördes ve Turgutludaki Dernek yöneticileri bu vahşi madenciliğe karşı köylüleri bilinçlendirmeye çalışmışlar ve çeşitli köylerde sunumlar yapmışlar. Bu sunumları da fotoğraflamışlar. Fotoğraflarda dikkatimi çeken, kadınların en önde yer almaları. Gördes’in Kalemoğlu köyündeki kadınlar tehlikenin hemen farkına varmış ve en önde mücadele etmeye başlamışlar. Tıpkı Kurtuluş Savaşında eşi Halil efe ile birlikte Kemal'in Askerlerine katılıp henüz 21 yaşında şehit düşen Gördesli Makbule hanım gibi. Türk kadını tarih boyunca tehlikeyi erken sezmiş ve evinin, ülkesinin savunmasında en önde yer almıştır.

2014 Mart ayında yerel seçimler yapılacak. Bu seçimlerde alınacak sonuçlar 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimleri de etkileyecek. Hepimizin bildiği gibi ülkemiz 10 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetiliyor. Ülkenin hemen hemen her kurumuna işgal edilircesine saldırıldı ve tahrip edildi. Büyük bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyetimiz bölünmeye doğru hızla gidiyor. Yerelde ve ardından yapılacak olan Genel Seçimlerde olası bir AKP iktidarını bu ülke kaldıramaz parçalanır. Bu tehlikeyi bizlerden daha iyi gördüğünüzün farkındayım. Önümüzdeki bu zorlu sınavlarda başarılı olmak için en ağır yük dün olduğu gibi bu günde siz değerli kadınlarımızın omuzlarında olacaktır. Ancak sizlerin dün olduğu gibi bu günde başarılı olacağınızı biliyorum.

Biliyorum çünkü sizleri seçim çalışmalarında, mitinglerde, mahalle ve köy çalışmalarında izledim. Sizlerin nasıl çalıştığınızı, ne kadar hassas ve duyarlı olduğunuzu, zor şartlar altında neler yapabildiğinizi biliyorum. Laik , çağdaş, tam bağımsız Türkiye'yi yeniden beraber inşa edeceğimize olan inancımla sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel; “Akhisar’da hem Manisa’da CHP’nin her gün bir önceki günden daha ileriye taşıyan gücü bizim gücümüzden fazla inancı bizim inancımızdan fazla yüreği hepimizin yüreğinden büyük Akhisar Kadın Kolları’nın sevgili üyeleri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu sabah buraya gelirken bir tek şeyden emindim toplantı nerde olursa olsun mutlaka oturacak yer kalmazdı. Kadın Kollarını Akhisar’da ki seçimine geldik kapıdan içeriye giremedik çayına geldik kapıdan içeriye giremedik. Bugün buraya geldik ilçe başkanımız Vehbi Bey hem mahcup hem de makul bir tavırla sayın vekilim size oturacak yer kalmadı dediler. Ne mutlu böyle ilçe başkanına, Akhisar’ın beldelerinde, köylerinde, kenar mahallelerinde, zeytin tarlalarında, hastanelerinde, huzur evlerinde, parklarında çalışmalar yaparlarken gördüğümüz bir şey var. Biz CHP olarak iktidara muhtaç değiliz ama bizim iktidarımıza ihtiyaç var diyoruz ve biz buna inanarak söylüyoruz. Ama bu geleceğe dönük umudumuza Akhisar’ımızın çoktan inandığını yapılacak ilk seçimleri sabırsızlıkla beklediğini görüyorum.

İlk Kez Bir Seçim Olması Gereken Zamanda Yapılacak

29 Martta yapılan seçimlerin beş ay öne çekilmesini istemişti iktidar partisi. Biz o seçime dünden hazırdık. İlk kez bir seçim iktidar partisinin istediği değil olması gereken tarihte yapılacak ve bir seçim iktidar partisinin ve onun her geçen gün bir diktatöre özenen bu ülkeyi bir padişah gibi yönetmektedir. Bunun içinde her türlü değişikliği yapmaya hazırlanan bu günkü başbakanının istediği gibi değil bizlerin istediği gibi halkın istediği gibi cumhuriyetçilerin istediği gibi sonuçlanacağına inanıyorum. Burada ki en önemli adımlardan birisini Manisa’da atacağız. Manisa’da ki ilk önemli adımı da Akhisar’da atacağız.

Akhisar Belediyesini Atatürkçü Bir CHP Belediyesi Yapacağız

Akhisar’da ki Akhisar Belediyesi’ni sizlerin gücüyle, öncelikle kadınların gücüyle Akhisar Belediyesini bir CHP Belediyesi yapmaya hak ettiği gibi çağdaş Atatürkçü bir belediyeye kavuşturacağımıza inanıyorum. Bu düşüncelerle bu güzel cumartesi sabahı burayı hınca hınç dolduran Atatürk’ün kızlarına teşekkür ederiz” dedi.

Yoğun katılımın olduğu kahvaltıya, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Manisa Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Süslü, Akhisar İlçe Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Kadın Kolları Başkanı Server Goral, Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekinci, Soma Kadın Kolları Başkanı Birgül Egemen, Salihli Kadın Kolları Başkanı Gülay Turan, Ahmetli Kadın Kolları Başkanı Kamuran Keskin, Akhisar Belediyesi Encümen Üyesi Hüsnü Erer, Parti üyesi Dr. Gökhan Gürel, Akhisar Kadın Kolları üyeleri ve partililer katıldı.