Cumhuriyet Halk Partisinin genelde olmasa da yerelde büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen İlçe Başkanı Şahin, Akhisar’da sandıktan CHP’nin çıkmasını sağlayan Akhisar halkına teşekkür etti.

Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin’in İlçe Lokalinde yaptığı basın toplantısına CHP Manisa Milletvekili Adaylarından Sabri Temel, İlçe yönetim kurulu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Ender Büyükyazgan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Durmuş Seyrek, Akhisar Belediyesi CHP Meclis Üyeleri ve birçok partili katıldı.

GENEL DE OLMASADA YERELDEKİ SONUÇTAN MEMNUNUZ

Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin Türkiye genelindeki alınan seçim sonuçlara ve yereldeki alınan seçim sonuçlarına değinerek; “Bütün ülkede olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar’da da bir seçim süreci yaşadı. Bu süreç içerisinde iktidar partisi ile girdiğimiz bir seçim yarışında her türlü adaletsizliğe rağmen, ortaya koyduğumuz güçlü irade ile seçimden çıkmayı başardık. Akhisar’da iktidar partisi de siyasal ve ekonomik gücünü kullanmasına rağmen, burada halk Cumhuriyet Halk Partisine gönül verdi ve uzun bir aradan sonra Akhisar’da birinci parti olmayı başardık. Geneldeki beklentimizin yerine gelmemesine rağmen Akhisar’da elde ettiğimiz zafer bizleri onurlandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet tarihinden bu yana ortaya koyduğu vizyon ve misyonu ile Türkiye için önemli bir faktör olmuş ve olmaya devam edecektir.

ANT İÇİYORUZ, AKHİSAR DA ELDE ETTİĞİMİZ BİRİNCİLİK BAYRAĞINI BIRAKMAYACAĞIZ

Yerel de aldıkları başarının rehavetine kapılmayacaklarını bildiren ve seçim den seçime çalışmaların yapılmadığını göstermek için siyasi çalışmalara devam edileceğini belirten Şahin; “Bizler Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler olarak seçim bitti diye oturmayacağız, aksine Akhisar’da bizlere güvenen vatandaşlarımıza yarından itibaren teşekkür turuna çıkacağız ve her an yeni bir erken seçim olacakmış gibi hazırlanacağız. Akhisar’da elde ettiğimiz birincilik bayrağını bırakmayacağız. Bunun için ant içiyoruz. Bu seçim döneminde bizlerle beraber canla başla çalışan, parti üyelerimize, delegelerimize, kadınlarımıza, gençlerimize, belediye meclis üyelerimize, Milletvekili adaylarımıza ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN OLACAK

Seçim propagandalarını en doğru şekilde Cumhuriyet Halk Partisinin uyguladığını ifade eden İlçe Başkanı İsmail Şahin, “Seçim süreci boyunca yapılan propagandaları en ahlaki ve hukuk kurallarına uygun olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yerine getirmiştir. Bu tutumu da milletimiz takdir etmiş ve kabul görmüştür. Akhisar’dan bütün Türkiye’ye şunu ifade etmek istiyorum. 13 yıldır iktidarda olan parti artık iktidardan düşmüştür ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olacağına bütün kalbimiz ile inanıyoruz.” Dedi.

AKP İLE KOALİSYON İÇİMİZE SİNMEZ

Basın mensupların sorularını cevaplayan İsmail Şahin, AK Parti ile CHP’nin olası bir koalisyon senaryosunu değerlendirirken CHP Genel Merkezinin aldığı her tülü karara saygılı olacaklarını belirterek ; “İktidardan partisi ile bu iktidardan düşmüş AKP ile bizim içimize sinmez onlarla ortaklık yapmaya, tekrar söylüyorum bizim içimize sinmez. Genel merkezin alacağı karara saygılıyız ama tekrar tekrar söylüyorum 13 yıldır iktidar da olan bir parti AKP, 13 yıldan beri ne hukuk, ne yasa, ne etnik, ne ahlaki değerlere hiç birine uymamıştır. Bunu herkesin bilmesini isterim. Bu anlamda bu düzlemde bilhassa Cumhuriyet Halk Partisi AKP ile ortaklık yapacağının bile ifade edilmesinden rahatsızlık duyduğumuzu ifade ederim.” Dedi.

Basın açıklamasına katılan ve seçim sürecini CHP Manisa Milletvekili Adayı olarak tamamlayan Sabri Temel’de bu sürecin baltalanmak isteneceğini ve partililerin buna karşı sağduyulu olmalarını tembih etti. Temel, aynı zamanda CHP ilçe teşkilatının bütün çalışmalarına ve etkinliklerine katılma sözü verdi. 

CHP Akhisar Kadın kolları Başkanı Sev Ender Büyük Yazgan’da seçim sürecinde kendisi ile birlikte çalışan kadın kollarına ve partililere teşekkür etti.