Akhisar Tahir Ün Caddesi Öğretmen evi önünde yapılan ve Çok sayıda partilinin katıldığı eylemde konuşan CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin şöyle dedi; 

Cumhuriyet Gazetesine, Cumhuriyet Gazetesinin Muhabirlerine yapılmış olan göz altılar inananki demokrasinin kalbine vurulmuş bir hançerdir. Ülkede Basın susturulmak isteniyorsa ki demokasi rafa kaldırılmış demektir. Faşizm gelmiş demektir.

Bu ülkeyi yönetenler Gerçeklerden gerçeklerin yazılmasından bir kurgu içerisindeler Çünkü 15 Temmuz darbesi gerçekleştirilemede ama 16 Temmuz dan sonra gerçek darbenin olduğunu görüyoruz tam faşizmin geldiğini görüyoruz ama ne yaparsa yapsınlar özgür basın Cumhuriyet Gazetesi Cumhuriyetle özleşmiş bir gazetedir. Türkiye tarihinde Uzun yıllardan beri nice baskılara maruz kalmasına rağmen yayınını  sürdürmüştür 12 Mart 12 Eylül dahi susturamamıştir, bu Vahdettin attıklarına bunu susturamayacaktır. Buna öyle bilsinler Çünkü Türkiye'deki atatürkçüler devrimciler sosyaldemokratlar hiçbir şeyden korkmayacak lar korkmayacağız korktuğumuz zaman başarıya ulaşmış demektir Faşizm emperyal güç başarıya ulaşmış demektir bugün burada bir avuç da olsak Yüreklerimiz Dağlar kadardır Milyonlar kadardır korkmayacağız korkarsak Faşizm daha da kökleşecektir bunları Başımızdan def etmek için ne diyeceğiz Türkiye laiktir laik kalacak. Ak Parti Bunu hesabını verecektir” dedi. Çok sayıda partilinin katıldığı eylemde “Direne direne kazanacağız” “Özgür basın susturulamaz”  “susmayacağız Cumhuriyet okuyacağız” “Hukukun üstünlüğü için Cumhuriyet okuyoruz” “Faşizme teslim olmayacağız” Cumhuriyete sahip çıkacağız” “Faşizme karşı omuz omuza” diye  sloganı atıldı. (E.Ç. K.M)