Akhisarpress.com - 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı Akhisar Basınını kahvaltıda ağırladı.

Köfteci Ramiz’de gerçekleştirilen kahvaltı programına Akhisar’da görev yapan Yerel ve Ulusal Basın Mensupları, ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı yöneticileri katıldı.

Kahvaltı programında basın’ın görevinin kutsal olduğunu ifade eden Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu, “Herkes bilgi edinme ve haber alma; düşünme ve düşüncesini özgürce ifade edebilme hakkına sahiptir. Evrensel insan haklarının bu temel ilkelerinin yaşama uyarlanmasında basın en güçlü araçlardan biridir. Bu yanıyla, basın, demokrasilerin vazgeçilmez bir kurumu, iktidarın gücünü kamu adına denetleyen bir erktir.

Basın aynı zamanda yurttaşlık hakkının gereği ve ayrılmaz parçası olarak bir özgürlük alanını da tanımlar. Basın özgürlüğü, temel insan haklarının korunması, sakınılması ve geliştirilmesinde de etkin bir işlev üstlenmektedir.

İktidarın gücünü sınırlamak, halkın çıkarlarını savunmak, halkın bilgi edinme hakkını korumak, kamuoyunun sağlıklı bir biçimde oluşumunu sağlamak, basın emekçilerinin çabası ile gerçekleşmektedir.Hürriyet Gazetesi sahibi Sedat Simavi 1948 yılında gazetesinde genç gazetecilere şöyle seslenmiştir:" Kaleminizin efendisi olun.Gerektiğinde kaleminizi kırın ama onu satmayın."

Bugün ülkemizde, benliğini ve kalemini koruyan, özgürlüğünü sakınan her gazeteci bedel ödemektedir. Hak ve özgürlükleri savunan, çağdaş değerleri arayan herkese bedel ödetilen antidemokratik bir tutum ve anlayış yerleşmektedir. Halkın haber alma, düşünce ve kanaatlerini özgürce oluşturma, geliştirme ve ifade edebilme hakkı bu gün kullanılamaz durumdadır. Tutuklu gazeteciler, içinde bulunduğumuz bu antidemokratik durumun somut kanıtıdır.

Ülkemizde bedel ödenen değil, hesap sorulan / hesap verilen bir değerler sistemi olarak demokrasiyi yüceltmek, temel insan hakları mücadelesinin bir parçasına dönüşmüştür.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, basınımızın her kademesinde çalışan basın emekçilerini, mesleklerini yaparak; onurlu, erdemli ve meslek etiğini gözeterek yürüttükleri insan hakları mücadelesi nedeniyle kutlar; başta İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay olmak üzere tutuklu gazetecilerin yaşadıkları hukuksuHuğun sona ermesini bekler; ülkemizin aydınlanmasına yaptıkları katk nedeniyle en derin şükranlarımı sunarım” dedi.

Kahvaltı programının ardından basın mensupları ve partililer toplu fotoğraf çekildi.