Akhisarpress.com - Akhisar’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. Yılı bu yıl bir başka anıldı. Pazar günü olmasına rağmen Akhisar Kaymakamlığının düzenlediği iki törene katılım beklenenden fazla olurken, CHP Akhisar İlçe teşkilatı da İzmir-İstanbul karayolu üzerindeki kendi malları olan lokallerinde gün boyu lokma döktürdüler. Bir din görevlisinin yaptığı dua tüm partililer tarafından memnunlukla karşılandı ve din görevlisi tebrik edildi.

Akhisar’daki 10. Kasım Atatürk’ü anma törenin ilki Milli Egemenlik alanındaki Atatürk anıtının önünde yapıldı. Töreni Kaymakam Kaan Peker, Garnizon ve Hava Meydan Komutan Vekili Kontrol İhbar Albay Çağatay Daltaban, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Baş Savcı Vekili Ali Erdal Güneri, ilçe daireme amirleri, Siyasi yaptılar, oda başkanları, çok sayıda vatandaş, Öğretmen ve öğrenciler katıldı. Protokol sırasına göre çelenklerin konmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile bayraklar önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi. Akhisar Belediye Galerisinde ki Atatürk Resimleri sergisinin gezilmesinden sonra Belediye Park İçi Kültür salonunda, Garnizon Komutanlığı ve Anadolu Öğretmen Lisesinin katkıları ile Atatürk’ü anma etkinliği yapıldı. Bura da öğrencilerin Atatürk Oratoryosu, Hava Üsteğmen İbrahim Polat’ın Atatürk’ün Askeri kişiliği ve özelliklerini belirten konuşması, Tarih Öğretmeni Dilek Derinkaya’nın günün anlam ve önemine belirten konuşması ilgi ile izlendi.

Yapılan resmi törenlerden sonra CHP il Başkanı Cahit Kaplan’ın da katılımıyla, CHP Akhisar teşkilatı yönetimi ve çok sayıda partilinin katılımı Atatürk ve Devrim Şehitleri için gün boyu lokma dökümü öncesi din görevlisi herkesin takdirini kazanan bir dua yaptı.