CHP İlçe teşkilatı önünde düzenlenen programda pasta kesilerek kutlanan 93. kuruluş yıl dönümüne Manisa CHP Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ve birçok partili katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Akhisar CHP ilçe başkanı İsmail Şahin; “Değerli partililerimiz bugün partimizin 93. Yılını kutluyoruz. Bizler ülkemizin hangi koşullarda olursa olsun CHP parlamento dışında kaldığı zamanda da muhalefet olduğu veya iktidar olduğu zamanlarda da kendi çıkarlarını dışarıda tutmuştur. Bu ülkede her sağ iktidar kendi zenginliğini yaratmıştır. Özelleştirmelerle devletin imkanlarını kullanmışlardır. Bu güne kadar sata sata bitiremedikleri kurucu iradenin bize bıraktıklarını bitirmek üzereler. Bilsinler ki CHP’nin iktidarında bunları söke söke geri alacağız. Biz devrimciyiz, biz devletçiyiz, biz milliyetçiyiz. Bunları burunlarından fitil fitil getireceğiz.” Dedi.
 
Manisa İl Başkanı Halil Tokul; “Bugün burada 3 bayramı birlikte kutluyoruz. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu, partimizin 93.kuruluş yılını ve 2 gün sonraki Kurban Bayramını burada kutluyoruz. Akhisar Manisa için çok farklı bir kent, belki dedikodu olacak ama Akhisar’ın il olma söz konusu, önümüzdeki süreçte belki Akhisar’ı il olarak göreceğiz. Tabiki ekonomik sosyal açıdan Akhisar’a büyük katkıları olacak. Umarım bu gerçekleşir. Sizlerinde ekonomik sosyal yaşantı olarak üniversiteleri ile birlikte daha da büyür. Bu açıdan önümüzdeki süreci yakından takip edeceğiz.” Dedi.
 
Manisa CHP Milletvekili Mazlum Nurlu; “Birliğimize kardeşliğimize bölünmez bütünlüğümüze yapılan alçakça saldırıların yoğunlaştığı, hemen hemen her gün yurdun dört bir tarafına taşınan şehit cenazelerinin daha da acılı daha anlamlı kıldığı bir süreci yaşıyoruz. Kökleri Kuva-yi Milliye’ye dayanan Cumhuriyet Halk Partisinin 93. Yıl dönümünü kutluyoruz.
 
Ülkemiz gerçekten sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Temel haklarımızı koruyan yasaların göz ardı edildiği, yargının siyasetin emrine alındığı baskılı bir dönemden geçiyoruz. Sıkıntılı bir dönemi atlatacağız, özellikle bu Fetoculara, darbecilere, PKK’ya Türkiye’nin üzerinde gözü olan kötü niyetli insanlara Akhisar’dan bir çift sözümüz var. Türkiye Cumhuriyeti deniz ötesi ülkelerin karargahlarında kurulmuş bir sömürge devlet değildir. Türkiye’nin sınırları atalarımızın kanlarıyla çizilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Ortadoğu’dan Balkanlara, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya kadar uzanan koca bir İmparatorluğun külleri içinden doğmuştur. Hepimiz değişik yerlerden anavatana geldik. Kimimiz Arap’ız, kimimiz Kürt, Boşnak, Yörük, Alevi, Sünni ama hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz, hepimiz Türk’üz. Bu devlet bizim devletimiz, bu bayrak bizim bayrağımız.” Dedi.(M.Ö)