İYİ Parti il başkanı Hasan Eryılmaz, emekli albay Tuncay Engin’in Akhisar Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Eryılmaz paylaşımında; “Akhisar İlçe Başkanımız Mustafa Kındıroğlu ve Akhisar Belediyesine ataması yapılan belediye başkan yardımcımız emekli albay Tuncay Engin’i ağırladık. Ziyarette İl Teşkilat Başkanımız Tunç Önsoy, İl Sekreterimiz Yılmaz Anatek, il başkan yardımcımız Lütfi Vural, Akhisar ilçe başkan yardımcımız Serdar Dibekalan ve İl Gençlik Kolları Başkanımız Mert Evlivan da hazır bulundular. Tuncay Engin’i tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu. 

TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Daha önce CHP-İYİ Parti Millet ittifakının il merkezinde aralarında protokol yaptıkları fakat Belediye başkanı Besim Dutlulu tarafından İYİ Parti’nin belirlediği meclis üyesinin değiştirilmediği takdirde başkan yardımcısı olarak atanmayacağı belirtilmişti.

Bunun üzerine İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu, yönetim ile birlikte belediye önüne siyah çelenk koyarak olayı boykot etmişti.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilk olarak başkan yardımcısı meclis üyesi Ahmet Tınazlı’yı atamıştı. Ardından İlçe Tarım eski müdürü Bedri Türk’ü başkan yardımcısı olarak atayan Başkan Besim Dutlulu daha sonra diğer meclis üyesi Ekrem Kayserili’yi de başkan yardımcısı olarak atadı.

Belediye Başkanı Besim Dutlulu göreve geldiği günden 16 ay sonra İYİ Parti yönetiminin sunduğu isim emekli Albay Tuncay Engin’i başkan yardımcısı olarak atadığını öğrenildi.