Akhisarpress.com - 2014 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Akhisar AK Parti'de Rıza Bahar ve Ali Velestin aday adaylıklarını resmi olarak ilçe binasında açıkladılar.

Daha öncesinden aday adayı olacağını duyuran ancak herhangi bir resmi açıklama yapmayan Rıza Bahar ve geçtiğimiz hafta aday adayı olacağı konuşulan Süleymanlı Belediye Başkanı Ali Velestin bugün Ak Parti İlçe Binasında aynı anda resmi olarak aday adayı olduklarını açıkladı.

İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, İlçe yöneticileri, Aday Adayı Ahmet Dutlulu ve çok sayıda partilinin katıldığı açıklamada, ilk olarak Başkan Şenyiğit konuşması ile her iki Aday adayını da tebrik etti. Programın devamında aday adaylar Bahar ve Velestin konuşmalarını gerçekleştirdi.

Sezai Karakoç’un Ey Sevgili adlı şiirini okuyarak sözlerine başlayan AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Bahar, Konuşmasında “Atatürk, Cumhuriyet, Efendi, Hacıishak, Hashoca, Hürriyet, İnönü, Kethüda, Paşa, Ragıpbey, Reşatbey, Seyitahmet, Şeyhisa ve Ulucamii mahalleleri İle, Akselendi, Ballıca, Beyoba, Dağdere, Kayalıoğlu, Mecidiye, Medar, Süleymanlı ve Zeytinliova Beldelerinde ikamet eden Hemşehrilerimi,Akçaalandan Zeytinlibağa kadar 86 köy de yaşayan Kardeşlerimi. En içten, en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyor hepinize hoş geldiniz diyorum…

1975 Yılında Akhisar Atatürk Mahallesinde doğdum. İlk , Ortaokul ve Liseyi Akhisar’da Tamamladım.1997 Yılında Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliğinden Mezun Oldum. Ankara-Bala, Saruhanlı ve Akhisar Endüstri Meslek Liselerinde öğretmenlik, İdarecilik ve Atölye Şefi Olarak Görev yaptım.Üniversite Öğrenciliğim ve memuriyet hayatım boyunca Çeşitli Derneklerde Sosyal Sorumluluk Projeleri Kapsamında Gönüllü Olarak Üyelik, Kurucu Üyelik ve Liderlik Görevlerinde bulundum. Akhisar M.Y.O.’da uzun yıllardan beri dersler vermekteyimTürk Hava Kurumu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında Master Yaptım Evli ve bir çocuk babasıyım.

2003 de üyesi olduğum sendikamın 2010 yılından beride İlçe Başkanlığını yaptım,* 2010 yılı Refarandum’da Gölet Alanında Stant açıp ‘EVET’ İçin Çalıştık,* Ülkemizin normalleşmesi, Demokrasinin yerleşmesi için mücadele ettik,* 4 + 4 + 4 sistemine geçilmesi için çalıştaylar düzenledik, * Kamuda Kılık Kıyafet Serbestliği İçin Hemşehrilerimiz başta olmak üzere Dernek, Oda ve Vakıf Başkanlarının desteği ile İlçemizde ON BİN’den fazla imza Topladık.* Basın Açıklamalarımız ile ÇÖZÜM SÜRECİNİN en büyük destekçisi olduk,* Taksim Gezi Parkı Eylemleri ile ilgili olarak, İlçemiz Halkına SAĞDUYU ÇAĞRISI yaptık,Her zaman Ülkemizde ve dünyada yaşayan mağdur ve mazlumların yanında yer aldık ve bundan sonra da yer almaya da devam edeceğiz.

* Kokusuz, tertemiz bir havası olan, Çevre ve görsel kirliliği problemi bulunmayan, * Stratejik alanların, modern ve estetik olarak, ekonomik, ticari ve kültürel açıdan en iyi şekilde değerlendirildiği, * Sağlıklı ve organik tarımın yapıldığı, yeni ekonomik ve istihdam alanlarının oluşturulduğu, * Çöp, çukur ve çamur problemi kalmamış, * Kadınların ve gençlerin, sosyal, siyasi ve ekonomik hayata aktif olarak katıldığı, Çocukların, yaz - kış oyun alanlarında eğlenceli vakit geçirdiği, * Alternatif enerji sistemlerini kurmuş, ekonomik bir şekilde elektriğini üreten ve kullanan, * İmar, mülkiyet ve tapu problemleri halledilmiş, * Yeni ticaret merkezleri ve sanayi alanlarıyla, sanayi ve ticaretini daha da geliştirmiş, * Tarihi problemlerini, tarihe gömmüş, AQUA Parkının, alışveriş merkezlerinin, gençlik kamplarının, mesire, piknik ve dinlenme alanlarının, aşevlerinin, Hanım Konaklarının, çocuk kulüplerinin, Dijital kent kütüphanelerinin,Araç trafiğinin rahatladığı ve kendi kendine yeten, yaşanabilir, kaliteli, huzur veren, marka ve örnek bir kent kurmak için BİZ HAZIRIZ.

Halkımızın Yaşayışını, inancını, duygu ve düşüncelerini hiçe sayan zihniyettekilere geçit vermeden, Sizlerin sevgisini, hoşnutluğunu, duasını kazanmak ve gurur kaynağız olmak için, Ak Parti Akhisar Belediye Başkanlığı için huzurunuzdayım.

Akhisar AK Parti teşkilatı olarak bu seçimlerden zaferle çıkabilecek inanca, cesarete, azme ve çalışkanlığa sahibiz.İnşallah, birlik ve beraberlik içinde İnançla, azimle ve kararlılıkla çalışarak, Ben, Sen, O Demeden AK Parti olarak % 100 zafere ulaşacağız.

Akhisar’da yapacak daha çok işimiz olduğunu biliyoruz. Gelin Kibri, Gururu, Ayrılıkları, Dargınlıkları ve Küskünlükleri bir kenara bırakalım,Gelin Bir olalım, İri Olalım, Diri Olalım,

Gelin Hep beraber, Akhisar’ı uçuralım, olması gereken ve hakettiği yere birlikte taşıyalım.Akhisar’ın Tüm zenginliklerini, tüm değerlerini ve tüm güzelliklerini tam anlamıyla ortaya çıkaralım. Hep birlikte Akhisar’ı örnek bir Dünya kenti yapalım.

Çünkü biz Akhisar’lıyız, Çünkü biz Akhisar’ı seviyoruz ve Akhisar’ı hak ettiği yere getirmeye mecburuz.Sözlerimi bitirirken Şuana kadar yapmış olduğum seçim çalışmalarında, bana üvey evlat muamelesi yapmayıp, yanlarından ayırmayan, her zaman her yerde bana büyük destek olan İlççe Başkanım İsmail Hakkı Başkanıma, Kadın Kolları Başkanım Şemsi Hanıma, Gençlik Kolları Başkanım Süleyman Bey Kardeşim ile tüm Yönetim Kurulunda Üye Olan Büyüklerime ve değerli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum Hepinizi sevgi ve hürmetlerimle ayrı ayrı selamlıyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun, Sağ olun, var olun. Kalın Sağlıcakla Allaha Emanet olun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Süleymanlı Belediye Başkanı Ali Velestin'de Aday Adaylığını Açıkladı

Süleymanlı Belde Başkanı Ali Velestin ise konuşmasında, “İlçe Başkanım, değerli Belediye Başkanım, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe yönetici ve üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları Başkanım ve üyeleri, Akparti Gençlik Kolları Başkanım ve üyeleri, Belde köy ve mahalle temsilcilerim , Akhisarın ve köylerinin görünmeyen kahramanları değerli Mahalle ve köy Muhtarlarım,Basınımızın güzide temsilcileri ve katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan dostlarımız.

Akhisar ı geliştirmeye ve büyütmeye talibim. Bu büyük sorumluğun idraki içinde Akhisar Belediye Başkan Aday adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimden Feyz alarak, Başbakanımız önderliğinde ,Gelişen Türkiyenin 2023 vizyonunda Akhisarın yer alması için stratejik planlamalarımız,kısa,orta ve uzun vadeli projelerimizin hazır.

Uzun yıllar Akhisar Belediyesi Trafik ve Zabıta müdürlüğünü yaptım. Geçen Belediye Seçimlerinde Ak Parti Adayı olarak girdiğim Süleymanlı Belediye Başkanlığını siz dostlarımızın desteği ile kazanarak, 5 yıl Süleymanlı Belediye Başkanlığını yürüttüm.

Bu Süreç, Dostlarımızla ve yaptığımız icraatlarla olgunlaşarak bu güne gelindi.

Uzun yıllardır şehircilik anlamında Akhisar'ın sıkışmış ve daraltılmış bir alana hapsedildiğine şahitlik ettik. Bu nedenle esnaf ve halkın muzdarip olduğunu gözlemledik. Bu Sebeple,

Akhisar'ın tüm mahallelerini hizmette yarışır hale getireceğiz ”Az hizmet alıyoruz, bazı mahalleler çok hizmet alıyor sözünü unutturacağız. Akhisarın en büyük tanıtımını yapan zeytin üreticileri esnafımızın problemlerini de biliyoruz. O nedenle sorunları çözülürken, esnafımızın, Türkiye de değil dünyada marka olmalarını sağlayacak her türlü desteği sunacağız. Şehrimizin gelişmesinde büyük emekleri olan sanayici ve iş adamlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın, üretebilme kabiliyetlerini engelleyici yerel bürokrasiye izin verilmeyecek, her daim yanlarında olacağız

Akhisar’ımızın Problemlerinin ,Çözümün en büyük destekçisi Akhisar halkı olacaktır. Yeter ki onlara kapı açılsın düşünceleri fikirleri ve önerileri dikkate alınsın. Akhisar’ı Sevgi ve Saygının yumağı haline getirelim. Bizim tercihimiz kendimiz için sabırlı anlayışlı, kararlı, azimli olmak, aldığımız sorumlulukta ise şehrin emanetini kendini bozmadan taşıyabilmektir. Akhisar için ise risk alabilmek mücadele etmek tuttuğunu kopartmak ve hedefleri yakalamaktır. Daha önce yapılmış bütün hizmet ve eserleri yapanlardan Allah razı olsun. Bizim Hedefimiz Akhisarı Gelişen Türkiye’de Başbakanımız izinde yürüyerek O Büyük Hedefe, 2023 ‘e ulaştırmaktır.

Yapacak Daha Çok İşimiz Var, Durmak Yok, Yola Devam.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından Ahmet Dutlulu’nun da katılımı ile 3 Aday Adayı ilçe başkanı ile birlikte fotoğraf çektirdi.