Akhisar’da yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi 5. Olağan kongresi Akhisar Belediyesi Park içi sinema salonunda gerçekleşti.

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül,AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Recai Berber, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Muzaffer Yurttaş, İl Başkanı Murat Baybatur,Manisa Yunus Emre ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çerçi,Manisa Şehzadeler İlçesi Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve bir çok ilçe Belediye Başkanları katıldı.

Kongre açılış konuşmasını için Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit’in yaptığı Ak Parti 5. Olağan Kongresi divanın sunulması ve onaylanması ile başladı. Gündem maddeleri okunarak faaliyet raporları açıklandı ardından Ak Parti Manisa Milletvekilleri ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Adülhamit Gül konuşmalarını gerçekleştirerek aday tanıtımlarına geçildi.

Akhisar Gülbeyaz-ı Ziyafet Restoran’ın hazırladığı pilav ve aşure ikramları kongreye katılan delege ve vatandaşlara dağıtıldı.

Ak Parti 5. Olağan Kongresine Akhisar 2 aday listesi ile gitti. Mevcut Ak Parti İlçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Akhisar Esnaflarından Cemal Gürmen’in listesi ile birlikte 2 aday olarak kongrede seçime geçildi.431 delegenin oy kullanacağı seçimde 388 delege katılım gösterdi.

261 delegenin oyu ile 2. Kez Ak Parti Akhisar İlçe Başkanlığına İsmail Hakkı Şenyiğit getirildi. 

İsmail Hakkı Şenyiğit başkanlığında AK Parti ilçe yönetim kuruluna Abdül Kadir Kesen, Ahmet Aydın, Ali Kızıl, Ayşe Neriman Kars, emre Kara, Ertan Tosun, Ertuğrul Ay, Eşref Gültekin, Fatma Yurda Sarıavcı, Feyyaz Eroğlu, Halit Ekerbiçer, Hayrettin Eryüksel, İbrahim Akarsu, İbrahim Ceyhan,  İbrahim Kokaz, Mehmet Akaydın, Mehmet Kantarlı, Muhammet Çaltı, Muhammet Dönmez, Mustafa Altunsun, Mustafa Cihangir, Mustafa Çetin, Mustafa Pekçetin, Nefize Şükran Füzün, Nilgün Çiçek, Osman Yalpı, Reyhan Al, Tahsin Uyar Çalışkan seçildiler.