Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Aşure hayrına, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Akhisar Belediye Başkanı Sailh Hızlı, başkan yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, İlçe Kadın Kolları Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve bir çok partili katıldı.

Aşure dağıtımı öncesi konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “ Akhisar ‘a her geldiğimde AK Parti Teşkilatımızın lokali her defasında dolup taşıyor. Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Muarem ayı içerisinde bulunuyoruz. Bu ayın ülkemize İslam Alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Bizim halkımız iki şeyi çok paylaşır komşusuyla. Biri kurban eti diğeri ise aşuredir. Aşure paylaşmanın birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugünkü durumda her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bu aşurenin ülkemiz için hepimiz için birlik ve beraberliklere vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’ın ardından konuşan milletvekili Selçuk Özdağ, “muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenleyen, bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Muarem bizim inancımızda çok önemli bir yere sahip. Aşurede aynı şekilde geleneğimizde olan bir yemektir. Dünyada da yapılan bütün yemek yarışmalarında gurmeler tarafından on önemli yemek arasındadır.

Hz. Hüseyinlere Hz. Hasanlara rahmet diliyorum. Her gün her yer kerbela olsun, her gün aşure olsun. Her gördüğümüzü Hızır bilelim, her geceyi de kadir olarak yaşayalım.” dedi.