Akhisarpress.com - AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, teşkilat binasında yaptığı basın açıklaması ile kadınlar gününü kutladı. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar yaptıkları ortak basın açıklaması ile Akhisarlı kadınların kadınlar gününü kutladı.

AK Parti Akhisar Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kadınların gününün sadece yılda 1 gün olmaması gerektiğini söyledi. Kadınların her gün hatırlanması gerektiğini ifade eden Okur, güçlü olan kadınların bulunduğu toplumların da güçlerine güç kattığını söyledi. Okur, “Kadınlarımızın gününü bir güne sığdırmak mümkün değil. Bu gün sadece kadınlarımızın tüm dünyaya vermek istediği mesajı hatırlatmak amacıyla düzenlenmektedir. Hükümetimiz çıkarmış olduğu birçok yasa ile kadınlarımıza ayrıcalık tanımıştır" dedi.

Akhisar İlçe teşkilatında kadınlara çiçek takdim ederek günleri kutlayan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “Türkiye’de her zaman kadınlar günü kutlanıyor. Çünkü kadınlarımız bizim için baş tacıdır. Bizim felsefemize göre Cennet anaların ayakları altındadır. Bu düşünceyle böyle bir nesil yetiştiriyoruz. Dünyada baktığınızda anne babaya ihtiyaç kalmadığında onları tanımayan nesiller yetişirken, bizler anne babaya saygıyı yitirmeyen nesiller yetiştiriyoruz, bizim Müslüman olarak diğer ülkelerden ayıran farkımız budur.

Kız çocuklarını eğitimden koparmadıklarını ifade eden Aydemir; “Özellikle kız çocuklarımızı eğitimden koparmamak istedik. Çünkü iyi bir nesil yetiştirmek istiyorsanız bunun anne faktöründen geçtiğini iyi biliyoruz. Kızlarımızı iyi yetiştirmemiz lazım ki onlar geleceği inşa eden kişiler olacaktır.” diye konuştu.