AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, AK Parti ve  Büyükşehir Belediye Meclis grubu ile ilgili basında yer alan “AKP’den Suya Zam” şeklindeki haberlere tepki geldi. 

AK Parti ilçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları yönetiminin katıldığı basın açıklamasında; “Son günlerde basın yayın organlarında, partimiz ve büyükşehir belediye meclis grubumuz ile ilgili yalan ve yanlışlarla dolu çirkin bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Mecliste konuşulan konular, alınan kararlarla ilgili halkımıza etik değerleri alt üst eden, çirkin bir yaklaşımla, maksatlı bir şekilde yalan bilgiler verilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün işi daha da ileriye götürerek, devletin milletin cebinden çıkan paralarla basılan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin gazetesini tamamen siyasi bir yayın organı haline getirerek, AK Parti ve meclis grubunu karalamaya çalışmaktadır. Yaptığı bu girişim, halkımızın vicdanında da en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Sayın Ergün’ün tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan paralardan, yani belediye kasasından bastırdığı yayın organını kendi siyasi yayın organı gibi kullanması, ahlaki değildir.  AK Parti olarak ortaya atılan iddiaların hepsinin yalan olduğunu şimdi bir bir ortaya koyacağız. 

Sayın Ergün’ün büyükşehir gazetesinde “AKP’den suya zam” şeklinde yayınlattırdığı haber tamamen yalandır. AK Parti meclis grubunun suya zam yapılması ile ilgili hiçbir önergesi ve teklifi yoktur. Eğer varsa bunu ispat etmeye davet ediyoruz.  

ARITMA TESİSİ YOK, FATURANIN YÜZDE 30’U ARITMA BEDELİ ALIYOR

Mecliste son toplantılarda tartışma konusu olan Katı Atık Bedeli olarak tarif edilen, KAY-SU bedeli yasal olarak alınması gereken ve ilçe belediyelerine aktarılması gereken bir bedeldir. İlçe belediyelerinin halka hizmet etmesini engellemeye çalışan büyükşehir belediyesi, mesken su faturalarına 2 TL civarında yansıyacak olan, çok cüz-i miktardaki bu bedel üzerinden siyaset yapmaktadır. AK Parti olarak her faturadan 2-3 TL olarak yansıyacak Katı Atık Bedeli 20 TL’lik faturada da 2 TL, 1000 TL’lik faturada da 2 TL, 10 Bin TL’lik faturada da 2 TL’dir. Gerekirse AK Parti 10 Bin TL’lik faturadan alınması düşünülen 2 TL ‘yi de almayacaktır. 

Sayın Ergün, daha önce AK Partili belediye dönemlerinde alınmayan 50 TL’lik su faturasında 15 TL, 1000 TL’lik su faturasında 300 TL, 5000 TL’lik su faturasında 1500 TL, yani yüzde 30 olarak yansıyan atık su bedelini gizlemeye yönelik siyasi bir manevra içindedir. Yüzde 25 olan atık su bedeli bu dönemde Cengiz Ergün ve MASKİ tarafından yüzde 30’a çıkarılmıştır. Ayrıca arıtma tesisi olmayan ilçelerde bu tahsilatın yapılması yasal olarak uygun değilken, büyükşehir belediyesi bu yasal olmayan yüzde 30’luk atık su bedelini MASKİ aracılığıyla almaya devam etmektedir.  

İŞYERİ SU FATURALARINDA KADEME UYGULAMASINI KALDIRACAĞIZ 

Bununla da yetinilmemiş bu bedele işyerlerinde faturalara  kademe uygulaması getirilerek, geçmişte 200 TL’lik işyeri faturası 600-700 TL’ye 700 TL’lik fatura 2500 TL’ye çıkartarak, vatandaşa kademe ile birlikte 3 katı zammı yapan kendileridir.  Kamuoyu şunu bilmeli ki; İşyeri faturalarındaki kademe uygulaması, grubumuz tarafından kaldırılacaktır. 

 “ARITMA TESİSİ İÇİN BİR SENE ÖNCE 180 MİLYON TL’LİK BORÇLANMA YETKİSİ VERDİK, HİÇBİR İCRAAT YOK”

Büyükşehir Meclisi 30 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk iş olarak arıtma tesisine start vermiş, temiz Gediz için harekete geçmiş, bakanlık devreye girerek, tüm katkıyı vereceğini beyan etmiş, bu çerçevede AK Parti’de buna destek olmuştur. İlk icraat olarak büyükşehir MASKİ’ye 180 milyon TL’lik borçlanma yetkisi verilmiştir. Neredeyse bir yıl geçmesine rağmen, büyükşehir belediyesi tarafından ne bir ihale hazırlığı ne de bir çalışma yapılmamıştır. Ve bir sene sonra geçen meclis toplantısında büyükşehir belediyesi arıtma için istenilen 180 milyon TL’lik borçlanma yetkisini hiç tereddüt etmeden AK Parti grubu 2015 yılı için yenilemiştir. Arıtma tesisi yapmadan su faturalarından yüzde 30 atık su bedeli almak da herhalde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’e has bir icraattır. 
HASTANENİN İMAR DÜZENLEME ÖNERGESİNİ GÜNDEME ALMAK İSTEMEDİ, ASIL HİZMETE ENGEL OLAN BÜYÜKŞEHİRDİR 

Son meclis toplantısında Sayın Ergün tarafından meclis üyelerimizin önerge verme hakkı engellenmek istenmiştir. Sayın Ergün’ün engellemek istediği önergenin konusu vatandaşımıza sağlık hizmeti veren Ahmetli Devlet Hastanesi’nin imar konusudur. Herhangi bir şahsın, kendi özel imar isteği söz konusu değildir. Devlet Hastanesi ile önergeyi gündeme almak istemeyen Sayın Ergün, hastanenin vatandaşımıza hizmetini engellemeye çalışmıştır. Meclis toplantısında bilerek ve isteyerek tansiyonu yükseltmiş, meclis üyelerini hiçe sayan çirkin tutum ve davranışlarda bulunmuştur. Bir meclis üyesinin en doğal hakkı olan önerge hakkını gasp etmeye çalışmıştır. 

Değerli Basın Mensupları 

Büyükşehir Belediyesi’nin yalanlarla doldurulan gazetesinde iddia edilen bir diğer konu da Turgutlu ve Kula’da bulunan otoparkların, büyükşehir belediyesine devri kararının alınmaması nedeniyle kapalı olduğudur. Manisa kamuoyu şunu bilsin ki bu iki otoparkta şuanda çalışmaktadır, halkımızın hizmetindedir. Otoparkın boş olduğu bir anda çekilen fotoğrafla otoparkların çalışmadığı, çalıştırılmadığını söylemek, vatandaşın güzünün içine baka baka yalan söylemektir. Bu otoparkların çalıştığını, büyükşehir belediyesinin yalan söylediğini, fotoğraflarıyla belgeliyoruz. 

Yine aynı gazetede ortaya atılan kaçak yapılarla ilgili ilçe belediyelerinin müdahale etmediği iddiası da gerçek dışıdır. Şehzadeler Belediyesi sınırlarında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden, Şehzadeler Belediyesi’ne aktarılan kaçak yapı dosya sayısı 190’dır. Şehzadeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün faaliyete geçtiği 6 aylık dönemde yaptığı kaçak yapı işlem sayısı 120’dir. Yapılan teknik inceleme sonucu bunların çoğunun Şehzadeler Belediyesi’nin faaliyete geçmesinden önce olduğu anlaşılmıştır. 2009-2014 yılları arasında kaçak yapılara göz yumanlar bugün kendi dönemlerinde yerine getirmedikleri görevlerin faturasını bizlerin üzerine atmaya çalışıyorlar. Bizim belediyelerimiz kaçak yapılar konusunda hassasiyetle çalışmakta ve çalışmaya devam edeceklerdir. 

İMAR AK PARTİ BELEDİYELERİNİN İŞİDİR 

Büyükşehir Belediye Başkanının meclis toplantısında gündeme getirdiği ve daha sonra çarpıtarak basına malzeme yaptığı diğer bir konu ise, Ulucami çevresindeki mahallelerde uygulanan kamulaştırma çalışmalarıdır. Şu unutulmasın ki bizler AK Parti olarak hiçbir zaman vatandaşımızı mağdur edecek bir kararın altına imza atmayız. Bizler AK Parti belediyeleri olarak imarla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda KAZAN-KAZAN formülüyle çalışmakta ve bu çerçevede bakanlık nezdinde gerek yerinde çözüm, gerekse de vatandaşımızın mağdur olmayacağı formüller üzerinde çalışmaktayız. AK Parti belediyelerinin en iyi olduğu imar konusunu hiçbir şey yapılmıyormuş gibi göstermek, boş işle uğraşmaktır. 

YOLLAR VE PARKLARIN SORUMLULUĞUNUN BELLİ OLMAMASININ SEBEBİ SAYIN CENGİZ ERGÜN’DÜR

Büyükşehirde yollar ve parklarla ilgili paylaşımda yetki büyükşehir belediyesi meclisine verilmiştir. İlçe belediyelerimiz yollar ve parkların paylaşımı konusunda net iradelerini ortaya koymalarına rağmen, her seferinde büyükşehir belediye başkanımız yollar ve parklardan ayrı olarak farklı konuları kendine pazarlık konusu yapmış ve sorunun ana kaynağı haline gelmiştir. AK Parti belediyelerinin uzlaşmacı tavrı sayın Ergün tarafından karşılık bulamamıştır. Artık bu konuda da meclis gerekli çalışmaları yaparak, 2015 Mart ayı meclisinde yollar ve parklarla ilgili sorumluluk alanı düzenlemesi yapılmayan 10 ilçenin de kararını verecektir.” Denildi.