Akhisar Eğitim İş Başkanı Ali İlhan ve yönetim kurulu üyeleri Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneğini ziyaret etti.

Ali İlhan geçtiğimiz gün yeniden Başkanlığa seçilen Günhan Bakırlıoğlu ve yönetim kurulunu ziyaret edip “hayırlı olsun diyerek çalışmalarında başarılar” diledi.

ADD Başkanı Günhan Bakırlıoğlu’da kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Eğitim İş yönetimine teşekkür ederek gündem ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında iktidarı eleştiren ADD Başkanı Bakırlıoğlu, “Bugün 3 Mart devrim yasalarının 89. yıldönümüdür. 3 Mart 1924’te TBMM’de üç yasa kabul edildi ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı.

89 yıl önce bugün: Halifelik kaldırıldı; Şeriye ve Evkaf Vekâleti kaldırıldı ve Tevhidi Tedrisat (Eğitimde Birlik) Yasası kabul edildi…

24 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmişti. Ancak bu Cumhuriyetin temel karakteri henüz açıkça bilinmiyordu. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ilkelere dayalı temel felsefesi, 29 Ekim’den 4 ay sonra, 3 Mart 1924’te açıkça belirlenmiştir.

Bu üç yasanın her biri başlı başına bir devrimdir.

Halifelik kaldırılmıştır, şeriye ve efkaf vekaleti yani alınan kararların şeriata uygunluğunu denetlemek kaldırılmıştır ve de eğitimde birlik (tevhidi tedrisat) yasası ile de eğitim, din kurallarının etkisinden çıkarılarak aklı ve bilimi öne çıkaran çağdaş bir eğitim niteliğine dönüştürülmüştür.

Atatürk şöyle diyordu:

“Eğitimdir ki ulusu ya özgür, bağımsız, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da onu tutsaklığa ve yoksulluğa sürükler.”Günümüzde ise cumhuriyetimizin yapı taşı olan devrim yasalarının kaldırılması tartışılır hale geldi. Televizyonlara çıkıp açık açık ATATÜRK E hakaret ediyorlar ve bunu özgürlük kisvesi altında yapıyorlar.üstelik rtük denilen kurum kendisine bu konuda gelen şikayetleri dikkate bile almıyor.
Bir milletvekili tekke ve zaviyelerin yeniden açılması için kanun tasarısı hazırlıyor.,bilimsel verilerle alınması gereken kararlarda ulemadan fikir alınıyor. Adeta bir ruhban sınıfı oluşturuyor. Değerli bilim adamları düzmece belgelerle haksız suçlamalarla tamamen kurgu bir davanın sanıkları olarak cezaevinde yıllardır yatıyorlar ki bunlardan birisi karaciğer plantasyonunda dünya çapında bir isim ve o kişi ellerini kullanamıyor insanlara şifa veremiyor. Bir diğeri ağır hastalığına rağmen tahliye edilmiyor. Cezaevinde çürümeye mahkum ediliyor. Biz bu hallere nasıl geldik,daha doğrusu nasıl getirildik.bizim çağdaş ve bağımsız bir ulus olmamızı çıkarlarına ters gören dış güçlerin nasıl oyuncağı olduk.halkımız yalanlarla,algısı bozularak aldatılıyor. Oysaki bu cumhuriyeti bizim atalarımız ne yokluklarla ne mücadelelerle kurdu. Biz ise bozuk para gibi harcıyoruz…

Ne olursa olsun biz bu cumhuriyetin bölünmesine asla rıza göstermeyeceğiz.bunun için hep birlikte çalışacağız.

Bu bağlamda cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü bu devrim yasalarını ulusumuza armağan ettiği için bir kez daha saygıyla anıyoruz..” dedi.