Akhisar’da devam eden Soma maden faciası davasına katıldıktan sonra basın açıklaması yapan MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, Akhisar ilçe başkanı İbrahim Uğurlu, yönetim kurulu üyeleri ve Manisa Milletvekili Adayı Osman Oktay ile birlikte Sazoba ve Beyoba’da kırağıdan zarar gören çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 

Sazoba ve Beyobalı çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan  MHP’li AKÇAY, “ 22-24 Nisan tarihleri arasında meydana gelen soğuklar nedeniyle üç gün peş peşe kırağı olmuştur. Bu kırağı nedeniyle Manisa’nın birçok ilçesinde zararlar meydana gelmiştir. Sazoba’da 1000 dekar bağda yüzde 80 ile yüzde 100 arasında, 500 dekar domates, karpuz ve kavun tarlasında yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zarar oluşmuştur. Beyoba’da ise 5000 dekar bağda yüzde 90 ile yüzde 100 arasında, 1000 hektar sebze tarlasında ise yüzde 80 ile yüzde 100 arasında zarar oluşmuştur.  Maalesef Manisa’nın birçok ilçesinde benzer zararlar mevcuttur. Buraya gelmeden önce Manisa Tarım İl Müdürünü arayarak bilgi aldım. Manisa Tarım İl Müdürü zarar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etmiştir. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankasına borçlarını bir yıl ertelemek  sorunu çözmemektedir. Sahte müstahsil makbuzlarıyla devleti dolandıran 47 bin çiftçinin yaklaşık 220 milyon TL borcunu silen, Malatya’da kayısı üreticisinin zararını ödeyen AKP Manisalı çiftçilerimizin de zararlarını ödemek zorundadır. Bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi. 

Seçim çalışmaları kapsamında Akhisar’ı ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY Akhisar ilçe Başkanı İbrahim Uğurlu, Manisa Milletvekili adayı Osman Oktay ve Akhisar ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sazoba’yı ziyaret ederek üç gündür peşpeşe oluşan kırağı nedeniyle zarar gören çiftçileri ziyaret etti. 
MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY’a dertlerini anlatan Sazobalı çiftçiler “ Bu zamana kadar hep yanımızda yer aldınız. Çiftçinin, esnafın, memurun, işçinin sorunlarını hep Meclis’de dile getirdiniz. 22-24 Nisan tarihleri arasında son üç gündür aşırı soğuklar nedeniyle don meydana geldi. Bundan dolayı yaklaşık 1000 dekar üzüm bağında yüzde 80 ile yüzde 100 oranında zarar meydana geldi.  Yaklaşık 500 dekar domates, karpuz ve kavun tarlasında yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zarar meydana geldi.  Mutlu günümüzde yanımızda yer aldığınız gibi bu kötü günümüzde de ilk olarak yine siz geldiniz. Bizim sözcümüz olacağınızdan, zararlarımızın karşılanması için gereğini yapacağınızdan hiçbir kuşkumuz yok.”dedi.  MHP’li AKÇAY da “ Sazobalı çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için ne gerekiyorsa yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”  dedi. 

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, Akhisar ilçe başkanı İbrahim Uğurlu, Manisa Milletvekili Adayı Osman Oktay ve Partililerle  Sazoba’dan sonra Beyoba’da aşırı soğuklar nedeniyle meydana gelen kırağıdan zarar gören çiftçileri ziyaret etti. 

MHP’li AKÇAY’a dert yanan Beyobalı çiftçiler, “ Beyoba’da 5000 dekar bağda yüzde 90 ile yüzde 100 arasında, 1000 hektar sebze tarlasında ise yüzde 80 ile yüzde 100 arasında zarar oluşmuştur.  TARSİM’den yararlanırsak desteklerden yararlanamıyoruz. TARSİM dönüm başına üretim miktarımı çok az gösteriyor. Bu nedenle zararımın tamamını karşılamıyor. TARSİM’den yararlanırsak gelecek yıl sigorta maliyetimiz yüzde 30-40 artıyor. Hükümet bu tip afetlerde  çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankasına borçlarını bir yıl erteliyor. Bu bizim sorunlarımızı çözmüyor. Bizim tek isteğimiz zararımızın tamamının karşılanmasıdır. Her zaman çiftçinin yanında yer aldığınızı biliyoruz. Bizim Meclis’deki temsilcimiz olduğunuzu biliyoruz. İyi günde yanımızda olduğumuz gibi bu kötü günümüzde de ilk sizi aramızda görmekten mutluluk duyduk.”dedi.

Beyobalı çiftçilere seslenen MHP’li AKÇAY, “ AKP Hükümeti 2012 yılında çıkardığı bir torba kanun ile sahte müstahsil makbuzlarıyla devleti dolandıran 47 bin çiftçinin yaklaşık 220 milyon TL borcunu sildi. Bu çiftçilerden 17 bini Tarım Bakanı Mehdi Eker’in seçim bölgesi Diyarbakırdandır. Bu 47 bin çiftçinin arasında bir tane bile Manisalı çiftçi yoktur. Çünkü Manisalı çiftçi alın teriyle rızkını kazanmaktadır. Karadenizde don felaketi nedeniyle fındık üreticisinin zararını karşılayan, Malatya’da kayısı üreticisinin zararını ödeyen AKP Manisalı çiftçilerimizin de zararlarını ödemek zorundadır. Bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi.