Haber Merkezi - Türkiye 17 Aralık Operasyonu'nu konuşurken, AK Partililer ilçe belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Genel Merkez'de harıl harıl bir çalışma var.

ADAY İSİMLERİ İÇİN KRİTİK İKİ TARİH: 19 VE 25 OCAK

Edinilen son bilgilere göre AK Parti, büyükşehirlerdeki ilçe adaylarını 19 Ocak'a; diğer şehirlerdeki adayları da 25 Ocak'a kadar açıklayacak. Hatta bazı büyükşehirlerde, 19 Ocak'ta aday tanıtımının yapılacağı programlar için salonlar bile ayrılmış durumda.

ADAYLAR NASIL AÇIKLANACAK?

Burada kritik sorular daha karşımıza çıkıyor. Adayların isimleri açıklanırken nasıl bir yol haritası çizilecek? Yani isimleri Başbakan Erdoğan mı açıklayacak? Ya da bu isimler AK Parti'nin resmi internet sitesinden mi açıklanacak? Veyahut aday isimleri, her il teşkilatının düzenleyeceği törenle mi kamuoyuna duyurulacak?

SON SÖZÜ BAŞBAKAN ERDOĞAN SÖYLEYECEK

Elbette soruların cevabını verecek olan Başbakan Erdoğan'dan başkası değil ancak AK Parti Seçim İşleri Üst Kurulu üyeleri, Başbakan Erdoğan'la bu konuları konuşma fırsatı yakalayamadı. Yani anlayacağınız yol haritası henüz netleşmedi.

Bilindiği üzere Başbakan Erdoğan, parti kurmaylarıyla birlikte Uzakdoğu'ya yaptığı seyahattan önce İstanbul'da aday listeleri üzerinde çalışmalar yapmış, bir mesafe almıştı. Son çalışmasını dün akşam AK Parti Genel Merkezi'nde 3 saat süren toplantıyla yapan Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki 3 günde de listeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışacağı belirtildi.