Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir ile beraberindeki Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kahvaltı programında Akhisarlı muhtarlar ile buluştu.

16 Nisan’da yapılacak Anaya değişiklik referandumu hakkında bilgilendirmelerde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir, siyasi istikrarın Türkiye’nin gelişimindeki en büyük etkisini son yıllarda yaşayarak gördüklerini ifade ederek bu yapılacak olan Anayasa değişikliğinin siyasi istikrarı daha da perçinleyeceğini kaydetti.

Muhtarlarla daha sık bir araya gelinmesi gerektiğine vurgu yapan Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı Ali İhsan Gümüş “derdimizi tek tek değil, hep beraber konuşarak çözmek istiyoruz. Bizim muhtarlar olarak tek amacımız hizmet etmek bu böyle bilinmesi gerekiyor ve herkes bunu böyle bilsin. Muhtarlar olarak biz siyaseti amaç olarak değil araç olarak kullanıyoruz ve bunu sürekli olarak hizmet bağıdında yapıyoruz.  Bugün burada toplanmamıza sebep olanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “muhtarlar birbirimizi çok iyi anlayan iki ekibiz. Aslında biz Akhisar’a beraber hizmet eden bir ekibiz. Dolayısıyla birbirimizin halinden çok iyi anlıyoruz. Hep beraber yaşadığımız şehre yaşadığımız mahallelere hizmet etmeye çalışıyoruz.  Bizler kent kültürümüzü oluşturmaya çalışıyoruz, bu arada da fiziki olarak da şehrimizi Türkiye’nin gelişiminde geri bırakmamak için gayret sarfediyoruz” dedi.

Muhtarlığın çok zor bir görev olduğuna işaret ederek sözlerine başlayan Milletvekili Uğur Aydemir, “Muhtarlarımız kendi işinden çok milletin işine sahip çıkan kişilerdir. Zor bir iş yapıyorsunuz. Muhtarların hizmete daha çabuk ulaşma yollarını daha açabilmek için Büyükşehir yasası çıkarttık. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız da kadrolar yerine oturduğunda inşallah Manisa’mıza daha güzel hizmetler sunar diye temenni ediyoruz. Akhisar Belediyemiz de her daim sizlerin hizmetinizde, ancak bütçesi ve imkanları doğrultusunda tüm işlere yetişmeye çalışıyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyet’indeki hükümetlere bakıldığında 16 ayda bir hükümet değişliği ortalamasına sahip olduklarını dile getiren AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, çok yakın zamanlarda bu sürenin 1 yıla kadar düştüğüne şahitlik ettiklerini kaydetti. 16 aylık bir hükümetin ülkeye nasıl bir faydası dokunacağının düşündürücü olduğuna dikkat çeken Aydemir, Türkiye’nin geçmişte koalisyon ve erken seçimlerle zaman kaybettiğini belirtti.

Geriye dönüp tarihimden ders almamız gerektiğini, tek başına iktidar dönemlerinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin millete hizmet getirdiğine işaret eden Aydemir, “her 10 yılda bir Türkiye tam ayağa kalkacakken darbe yapmışlar ve değerli kardeşlerim hükümetleri ve demokrasiyi askıya almışlar. Daha sonra adeta askeri vesayetle askerler işbaşına gelmişler, kendi bildikleri gibi Türkiye’yi yönetmeye çalışmışlardır” dedi. Koalisyonlar ve erken seçim derken siyasi istikrarsızlıkların ardından ekonomik istikrarsızlıkların meydana geldiğini kaydeden Aydemir, Türkiye’nin geçmişteki bu olumsuz etkileri gelişimini ve büyümesini etkilediğini belirtti.

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olacağı dönemde CHP hiçbir aday göstermediğini ve 367 milletvekilinin mecliste bulunmaması için elinden geleni yaparak kaoslara yol açtığına işaret eden Milletvekili Aydemir, CHP’nin bununla da kalmayıp mecliste seçmediği Cumhurbaşkanını, milletin de seçmesine engel olduğunu kaydetti.

AK Parti döneminde de yaşanan olumsuzluklara da değinen Aydemir, yine AK Parti döneminde Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesi ile elde edinen ekonomik istikrarlar hakkında bilgiler verdi. 18 maddelik Anayasa değişikliği referandumu muhtarlara anlata Aydemir, konuşması sonrası muhtarların sorularını yanıtladı.

(BG-ED-MÖ)