MASKİ Genel Kurulu’nda AK Partili Belediye Meclis üyelerinin suya % 60 indirim yapılması ile ilgili önergesi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP’li Meclis Üyelerinin ret, CHP’li Meclis Üyeleri’nin çekimser oylarına karşın, mecliste çoğunluğu bulunan AK Parti Grubu’nun oylarıyla kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yüksek su faturalarının devam etmesi çabası sonuçsuz kaldı.

Manisa İl genelindeki 560 bin su abonesini yakından ilgilendiren su indirimiyle beraber, Vatandaşın isyan ettiren MASKİ’nin yüksek su faturaları tarihe karıştı.  AK Parti Manisa İl Başkanı Gürcan, “Bundan üç ay önce ‘AK Parti suya zam yaptı’ diye gazete bastırıp kapı kapı dağıtanlara, AK Parti olarak en güzel cevabı verdik. Su faturalarını indirdik. ” dedi. 

MASKİ Genel Kurulu’nun son toplantısında, AK Parti Grubu’nun daha önceden gündeme alınmasını talep ettiği su fiyatlarındaki indirim konulu önergesi gündeme geldi. Vatandaşların daha önceden Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkartılan bir gazetede ‘AK Parti suya zam yaptı’ başlıklı haberin tamamen şov amaçlı olduğunu ve bunu da kanıtlamak için suya indirim konulu önergeyi meclise getirdiklerini belirten AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, “Her zaman vatandaşın yanında yer alan bir parti olarak, vatandaşımızın zararına olan hiçbir şeyi onaylamamız mümkün değildir. Bundan önceki çıkan haberlerde partimize yönelik yalan haberlerle karalama yapılmaya çalışıldı. Gerçekleri ortaya koymak adına su fiyatlarında %60 indirim yapılmasını önerdik. Gündem maddesinde yapılan oylamada evet oyu kullanan AK Parti Grubumuz sayesinde vatandaşlarımız artık suyu %60 daha ucuz kullanacaklar” dedi.

“EV SU METKEKÜP FİYATI 2.40 DAN 1.20 YE DÜŞÜRÜLDÜ”

AK Parti Manisa İl Başkanı ve Büyükşehir Meclis Grup Başkanı Zülfikar Gürcan yeni su fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı. “Daha önce 2.40 olan meskenlerdeki su fiyatı bu kararla birlikte 1.20 ye düştü. Fiyatın yükselmesine neden olan kademe uygulaması kaldırıldı. Beldeden mahalleye dönüştürülen yerlerdeki su fiyat tarifesi de 0.75 kuruş, köylerden mahalleye dönüşen yerlerde de su fiyatı 0.30 kuruşa düştü. İlçelerimize bağlanan eski belde ve köylerimizde ticarethane fiyatı tamamen kaldırılarak, hepsi ev fiyatı kapsamına alındı “dedi. 

AK PARTİ'DEN MASKİ’YE 100 MİLYON TL’LİK BORÇLANMA YETKİSİ 

AK Parti Grubu’nun suda %60’lık indirim teklifini kabullenemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, teklifin MASKİ Genel Kurulu'ndan geçmemesi için çok çaba sarfetse de, AK Parti Grubu’nun suya indirim teklifinde evet oyu kullanmasıyla önerge kabul edildi. Suda yapılacak olan bu indirimle MASKİ’nin gelirinin düşeceğini ve yatırım yapmakta zorlanacağını belirten Cengiz Ergün’e AK Parti Grubu MASKİ’ye köylerden mahalleye dönüşen merkezlerde yapılacak kanalizasyon ve su yatırımları ile ilgili 100 milyon TL’lik borçlanma yetkisi verdi. AK Parti Grubu olarak, yapılacak tüm hizmetlerinin önünü açmak için vatandaşın lehine olacak her türlü karara evet oyu kullandıklarını ifade eden Gürcan, “Öncelikle suda yapılan bu indirimin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Suda yapılan indirimlerin MASKİ’nin yatırımlarına engel olacağını söyleyen Sayın Başkan Cengiz Ergün’e yatırımlara karşı olmadığımızı, sadece vatandaşın lehine hareket ettiğimizi ortaya koymak adına, MASKİ’ye 100 milyon TL’lik borçlanma yetkisini verdik. Bundan sonra halkımızın yararına yapılacak tüm hizmetlerde AK Parti grubu olarak, yapıcı tavırlarımız devam edecektir” şeklinde konuştu. 

ERGÜN İNDİRİMİ KABULLENEMEDİ

AK Parti Grubu’nun suda indirim teklifine sert tepki gösteren Başkan Ergün, indirim kararının uygulanmaması için yoğun çaba sarf etti. Ergün’ün tüm çabalarına rağmen AK Parti Grubu olarak suda yapılacak olan indirime evet oyu kullandıklarını belirten Başkan Gürcan, “Almış olduğumuz bu karar vatandaşlarımızın bizlere iletmiş olduğu sıkıntıları gidermek adınadır. Vatandaşlarımız da bu konudan çok şikayet etmişlerdir. Bizler de AK Parti Grubu olarak vatandaşlarımızın bu şikayetlerine kayıtsız kalmadık ve ilk fırsatta suya indirim teklifini MASKİ Genel Kurulu’na sunduk. Sayın Ergün’ün çabalarına rağmen suda indirim teklifi AK Parti Grubu’nun evet oyuyla kabul edilmiştir”

GÜRCANDAN ERGÜNE TASARRUF TAVSİYESİ 

Cengiz Ergün’ün su fiyatlarının indirilmesiyle MASKİ’nin yatırımlarında sıkıntı olacağı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden, Gürcan, “Cengiz Ergün eğer MASKİ’ye yapılacak yatırımları, vatandaşımızın cebinden yüksek miktarlarda çıkacak su paralarıyla yapmak istiyorsa, vay MASKİ’nin haline. Kendisine tavsiyemiz, 3 kuruşluk işler için yaptığı 5 liralık reklam giderlerini azaltsın. Manisalıların cebinden çıkan astronomik ücretlerle, Manisa’nın bütün direklerine fotoğraflarını asmaktan vazgeçsin. Yaptığı bu milyon TL’lik israflar yerine, Manisa’mıza yapılacak olan hizmetleri gerçekleştirsin. Kimse kusura bakmasın, ama vatandaşın boş lafa karnı tok. Vatandaş her köşe başında Cengiz Ergünün fotoğraflarını değil, köyünde, beldesinde, sokağında, caddesinde Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini görmek istiyor. “dedi

“MASKİ KAR DEĞİL, HİZMET KURUMU OLMALI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün’ün artık bahane üretmekten vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Zülfikar Gürcan, “Bir yıldır bahane üretiyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde ilçelerimize yapılacak kanalizasyon ve su yatırımları için 150 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi verdik. Yine son MASKİ toplantısında ilave köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki yatırımlar için 100 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi verdik. Bir kere şunu kabul etmemiz gerekiyor. MASKİ kar edecek bir kurum değil, hizmet kurumudur. Bu nedenle MASKİ’nin para kazanma sevdasından vazgeçmesi gerekiyor. Bizim bu konudaki yaklaşımımızın sonucunda da su fiyatlarını düşürdük. Biz AK Parti grubu olarak MASKİ’nin bir hizmet kurumu olması noktasında, gerekli mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” dedi. 

MASKİ PERSONELİ 4 BİN TL ÜCRET Mİ ALIYOR ?

Son MASKİ Genel Kurulunda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün MASKİ’nin personel maliyetinin aylık 5 Milyon TL olduğunu ifade ettiğini söyleyen Gürcan, “Mecliste de sordum. Cevap veremedi. MASKİ’nin aylık 5 Milyon TL personel gideri varsa, bu gideri 1200 olan personel sayısına böldüğümüz de ortalama 4 Bin TL gibi bir rakam çıkıyor. Bu şu anlama gelir. MASKİ de çalışan bir personelin MASKİ’ye maliyeti 4 bin TL. Asgari ücretle çalışan bir personelin kurumuna maliyeti sigortasıyla beraber, ortalama 1350 TL iken Sayın Ergün bu kadar personel giderini nasıl hesapladı.   Bir kez daha sayın Ergüne soruyorum. MASKİ de çalışan bir personelin maaşı Dört Bin TL midir ? Kendi ağzıyla itiraf ettiği bu gerçeği de Manisalılara açıklamasını bekliyorum” dedi.