1 Kasım genel seçimleri öncesi Akhisar Ak Parti İlçe teşkilatı Cumhuriyet mahallesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın katıldığı mitingde, İlçe Başkanı İ.Hakkı Şenyiğit seçimden bir gün önce düzenlenen araç komvoyu ve kortej yürüyüşünü yapmayacaklarını açıkladı. 

Çevreye rahatsızlık vermemek adına bu kararı aldıkalrını dile getiren Şenyiğit,Uzun yıllardan beri  Akhisar da yaptığımız tüm seçimlerde vatandaşlarımızdan gelen olumlu yada olumsuz eleştirilere her zaman önem vermeye çalıştık.Halkımızı rahatsız etmemek adına çevre ve gürültü kirliliğine sebep olmamak için,elimizden gelen hassasiyeti gösterdik.

Değişen dünya düzeninde seçim ve seçim propaganda kültürünün değişmesi ve 7 Haziran Genel Seçimlerinde halkımızı rahatsız etmemek adına araç konvoyu yapmama kararımıza vatandaşlarımızdan gelen olumlu dönüşler nedeni ile 1 Kasım Genel Seçimleri için yaptığımız en son değerlendirme toplantısında son gün yapılan halk yürüyüşünü de aynı kapsama alıp yapmama kararı aldık.Bu aldığımız kararın gelecek de yapılacak olan diğer seçimlerde de örnek olacağına inanıyoruz .Bu değerlendirmelerimizi kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz. 1 Kasım Genel Seçimlerinin Akhisarımıza Manisamıza ve Türkiyemize hayırlı olmasını dileriz.." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'da yaptığı konuşmada diğer partilere yüklendi. İlk olarak HDP'ye tepki gösteren Özdağ, "Bizim Kürt kardeşlerimiz ile bir sorunumuz yok ve olamazda. Bizim tek sorunumuz PKK terör örgütü ile. Çünkü onlar dinsiz ve tek amacı katliam olan bir örgüttür. ve PKK eşittir HDP'dir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisine de sert eleştirilerde bulunan Özdağ, "CHP ile bizim doku uyuşmazlığımız var. Onların amacı bizim yaptığımız yatırımları durdurmak ve ülkenin büyümüsine engel olmaktan başka birşey değildir. Kılıçdaroğlu geçen seçimlerde mazot 1.50 lira olacak diyordu. Şimdi zam yapmış 1.80 lira diyor. Muhallefette zam yapan tek insandır kendisi." dedi. 

Koalisyon görüşmelerinde MHP'ye iktidarı teklif ettiklerini belirten Özdağ, "Devlet Bahçeli 2011 yılında referandum da bir kere hayır dedi, ondan sonrada bir daha hayır etmedi. Biz koalisyon görüşmelerinde kendisine iktidarlık ve 10 bakanlık teklif ettik, ama o bizi PKK ile aynı safta göstermek için kabul etmedi." şeklinde konuştu. 

Vatandaşlardan destek isteyen Özdağ konuşmasının sonunda, "Ak Parti bu ülkeye ne yaptı diyenler ellerini vicdanlarına koysun. AK Parti bu ülkenin kalkınması için gövdesinin taşın altında koydu. Ancak 7 Haziran'da Paralel yapı, HDP, PKK ve CHP buna engel olmak için HDP'yi barajı geçirdi. Ancak 1 Kasımda Allah'ın izni ve sizlerin helal oyları ile biz ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz" dedi.