Referandum çalışmaları için Akhisar’a gelen Manisa Milletvekili İsmail Bilen’e Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, eski İlçe Başkanları İbrahim Sayın, Fettah Gürmen, eski ve yeni Ak Partili idareciler hazır bulundu. 

Samimi bir ortamda geçen kahvaltıda Ali Doğru hocanın duasından sonra Belediye Başkanı Salih Hızlı 16 Nisan referandumunun ülkemiz için önemini belirten kısa bir konuşma yaparak misafir milletvekili İsmail Bilen’e sözü bıraktı. İsmail Bilen referandum çalışması hakkında konuşmasında kahvaltıyı düzenleyen Hisar Pastanesi işletmecisi Cemal Gürmen’e ve Erol Sabah’a teşekkür ederek, tüm partililerin bütün yükü sadece Belediye Başkanı ve İlçe yönetimine bırakmamasını istedi. 

Esnafla STK larla irtibata geçilmesi ve onları da bu evet kampanyasına dâhil edilmesini istedi. Sadece ben evet diyorum yetmez, yanınızda bir kararsıza da evet demesini sağlanması konusunda uyardı. Türkiye’nin koalisyonlardan çok sıkıntı çektiğini siyasi istikrara önem verilmesi gerektiğini ve Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasındaki sıkıntıları anlatan Bilen rahmetli M.Kemal Atatürk’ün İsmet İnönüyle dargın öldüğünü söyledi. 

Avrupa ülkelerinin Hayır’a destek verdiğini kaydeden İsmail Bilen, bugün partimizde kırgınlıkları bir kenara bırakıp birlik olma zamanıdır. Bu rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. 

Semih Gürman’ın anayasa değişikliğinde idam maddesini niye koymadınız. Bu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da isteğidir sorusuna CHP den böyle bir öneri gelmedi diyerek cevap verdi. Kararımızda şüphe yoktur. Gayretlerimiz artsın. Tüm partililerimizi daha sık çalışmaya davet ediyoruz. 

Bu arada İlçe Başkanı ve Yönetim Başkanı programları olduğunu beyan ederek kahvaltıda yer almadıkları gözlendi.