Mustafa ÖZDEMİR - Akhisar AK Parti İlçe Teşkilatı, Mısır’da ve Suriye’de yaşanan katliamları protesto ederek, ilçe teşkilatında bir basın açıklaması düzenledi.

Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı, belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak ve birçok partilinin katıldığı basın açıklamasında AK Parti ilçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit; “Son aylarda komşumuz olan Mısır ve Suriye’de gerçekleşen insanlık dışı uygulamaları kınıyoruz”

Türkiye’nin tarihiyle, ecdadıyla medeniyetiyle susturulamayacak kadar büyük bir devlet olduğunu ifade eden Şenyiğit; “Bin yıldır kardeşin kardeşi katletmesine müsamaha göstermedik. Hep arabulucu olduk, hep mazlumun yanında olduk. AK parti olarak dağınıklıktan değil birlik ve beraberlikten yanayız.

Biz kan akmasın istiyoruz, biz çocuklar ölmesin istiyoruz.

Esmalar, Ayşeler. Fatmalar ölmesin istiyoruz. Biz Ortadoğu’nun çöllerinde, Afrika’nın steplerinde, Kafkasya'nın, Balkanların dağlarında insanlık daha fazla can çekişmesin, insanlık ve vicdan kurumasın istiyoruz. Türkiye'nin bütün bu bölgedeki politikası çok nettir, çok açıktır. Rabialar da ölmesin istiyoruz.

Biz insani olandan yanayız, vicdani olandan yanayız. Haktan ve adaletten yanayız. Biz huzurlu bir ülke olmak istiyoruz. Bunun için de komşularımızın, kardeşlerimizin huzur içinde olmasını istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Biz refah içinde bir ülke olmak istiyoruz. Bunun için de kardeşlerimizin, komşularımızın refahına katkı sağlamanın mücadelesini veriyoruz.”