Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa milletvekilleri Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile yapıldı. Manisa 2. sıra milletvekili aday Uğur Aydemir’i de AK Parti Akhisar Gençlik Kolları ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yalnız bırakmadı.

AK Parti 25. Dönem Manisa Milletvekili adayları Recai Berber, Uğur Aydemir,  Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Şule Tunalı, İsmail Bilen, Musa Yılmaz, Güzide İçen Kasap ve Bilal Temel; Başbakan’la el ele tutuşarak 7 Haziran seçimleri için başarı sözü verdiler.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar’dan tanıtıma katılanlara teşekkür ederek seçim çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını ifade etti.

Özdemir ve çok sayıda Ak Partili katıldı. Davutoğlu, son 13 yıl içinde önlerine çok mayınlar konulduğunu, kapatma davası açıldığını, kaset sabotajları, Gezi ve 17-25 Aralık provokasyonları yapıldığını anımsatarak, "Ama o provokasyonları yapanlar şu anda beddua odalarında baş başalar ama AK Parti kadroları burada" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ BEYANNAMEDE

Davutoğlu'nun okuduğu seçim beyannamesinde "İdari yapının başkanlık sistemi yönünde yeniden düzenlenmesini gerekli görüyoruz. Başkanlık sistemi yetki karmaşasını giderecektir" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

"SANDIK GÜVENLİĞİ"

"Bilsinler ki seçim sandığının güvenliğini her ne pahasına olursa olsun sağlayacağız" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Güvenlik güçlerimiz özgürlük ortamında seçimlere gidilebilmesi için ne tedbir alıyorsa bu tedbiri alacaktır. Başbakan olarak da gerekli talimatları, hükümet olarak da verdik. Türkiye'nin her köşesinde, Hakkari'den Edirne'ye kadar her yerde seçim tam bir güvenlik içinde yapılacaktır. Demirtaş ve ekibine sesleniyorum, çıkın ve siyasetinizi demokrasiyle ilgili tavrınızı açık bir şekilde koyun" şeklinde konuştu. 

İNSAN ONURU ODAKLI BEYANNAME 

AK Parti seçim beyannamesinde Türkiye'nin 12 yılda geldiği konumun gözler önüne serildiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Kamuoyumuzu, kalkınma hamlesi bağlamında, 350 sayfayı aşkın beyannamemizi okumaya davet ediyorum. Orada her şey var. Orada, 12 yıl içerisinde nereden nereye geldiğimiz de var, inşallah önümüzdeki 9 yıl içerisinde nereye doğru yürüdüğümüzün ana dokusu, ana unsurları, ana hedefleri de var. Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır" diye konuştu. Yeni Türkiye Sözleşmesi Davutoğlu, seçim beyannamesinin yanı sıra Yeni Türkiye Sözleşmesi'nin de sunulacağını belirterek, "Seçim beyannamemizin yanında bütün vatandaşlarımıza sesleniş olarak, Türkiye'nin siyasi partilerine, muhatabımız olan, rakibimiz olan siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, Türkiye'nin entelektüel camiasına, aydınlarına yönelik 2023'e giderken Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni takdim ediyorum" dedi.