Ankara’da Ege bölgesi illeri toplantısında beklenen karar alındı. Ak Parti’nin Manisa Büyükşehir belediye başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi oldu. Başbakan Erdoğan Cuma günü İzmir’de “Tanrıverdi” ismini ilan edecek.

Günlerdir beklenen çalışmalar tamamlandı. Ankara’da ege bölgesi illeri toplantısında Manisa’nın büyükşehir belediye başkan adayı olarak Hüseyin Tarıverdi belirlendi. Böylece Ak Parti’nin Manisa büyükşehir belediyesiyle ilgili görüntü netleşmiş oldu. Aynı zamanda MKYK Üyesi olan Hüseyin Tanrıverdi uzun yıllar Başbakan Erdoğan’ın yardımcılığını yaptı.

TANRIVERDİ KİMDİR?

4 Eylül 1956 tarihinde Manisa’nın Kula ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kula'da, orta öğrenimini Uşak'ta, yüksek öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. 1979'da işçi olarak çalışırken Hizmet-İş Sendikası'nı kurarak Genel Başkan sıfatıyla aktif sendikal mücadeleye başladı. 1979'dan itibaren Hizmet-İş'in genel başkanlığıyla birlikte HAK-İŞ Konfederasyonu'nun Genel Başkan Yardımcılığı dahil, çeşitli yönetim kademelerinde görev yaptı.

Ulusal ve uluslararası toplantı, genel kurul, sempozyum ve konferanslarda HAK-İŞ'i, Hizmet-İş'i ve ülkemizi temsil etti. ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü)'nün konferanslarına aktif olarak katılan TANRIVERDİ, Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Pakistan, Ukrayna, Arnavutluk ve diğer Türk Cumhuriyetleri ile çeşitli Afrika ve Asya ülkelerinin işçi sendikalarıyla da sosyal, sendikal ve kültürel alanlarda görüşmeler yaparak ikili anlaşmalara imza attı.

Çalışma Hayatının Uluslararası Standartları ve Türkiye Gerçeği, Sendikal Profilden Türkiye Gerçekleri ve Küresel Sömürünün Motoru: IMF adlı üç kitabı ile yerel yönetimler başta olmak üzere çeşitli konularda çok sayıda makale ve tebliğleri bulunmaktadır.

2000 yılında Akdeniz Gazeteciler Derneği'nce alanında "Yılın Adamı" seçildi.
Ümitsizliğin vicdanları tahrip ettiği; işsizliğin, gelir dağılımı adaletsizliğinin, hayat pahalılığının aileleri, ocakları çökerttiği ülkemizde çocuklarımıza bırakacak "yaşanabilir bir Türkiye"yi inşa etmek için yolsuzluk ve yoksullukla mücadeleyi milli bir görev olarak gören Hüseyin TANRIVERDİ; bu yolda daha etkin ve etkili olabilmek amacıyla çeşitli sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde, kuruluşlarında ve faaliyetlerinde bulunmuştur.

YOYAV (Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı) etkinliklerine katılan, Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın Kurucu Üyeliğinde bulunan TANRIVERDİ, (KARVAK) Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı'nın da Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerini başarıyla sürdürmektedir.
AK PARTİ'den 22. Dönem Manisa Milletvekili olarak TBMM'ye giren TANRIVERDİ, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği ve Parlamentolar arası Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanlığını yürütmektedir.

Hüseyin TANRIVERDİ, 12 Ekim 2003 tarihinde yapılan AK PARTİ 1. Olağan Kongresinde MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) Üyeliğine seçildi.

22 Temmuz seçimlerinden sonra parti kadrosunda değişiklikler olan AK Parti yönetiminde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat ERGÜN'ün TBMM Grup Başkan Vekilliğine seçilmesinin ardından boşalan makama AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, 23. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin TANRIVERDİ'yi getirdi. Aynı zamanda MYK üyesidir.

TANRIVERDİ evli ve iki çocuk babasıdır.