Eski kadın kolları başkanı Şemsi Okur’un Belediye Meclis üyesi olmasının ardından yaklaşık 1 yıldır vekaleten Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Kokaz, 181 kişinin oy kullandığı kongrede oyların tamamını alarak başkan seçildi.

Kongreye Ak Parti İlçe Başkanı İ.Hakkı Şenyiğit’in yanı sıra Manisa Ak Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fethiye Yılmaz, İlçe Kadın kolları başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin ardından teşekkür konuşması yapan yeni Başkan Arzu Kokaz, “Bugün burada Akhisar kadın kollarımızın 4. olağan kongresi için toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle kongremizin Ülkemize, Partimize, Milletimize ve Akhisar’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler AK Partili kadınlar olarak sayın kurucu Başkanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan “kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesidir” sözünü yanımıza alarak Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Doktor Ahmet Davutoğlu’nun destekleriyle, çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için siyasette varız. Sesi kısılmış insanların sesi olabilmek için varız. Biz, siyasetin bir takım oyunu olduğunun bilincindeyiz. Biz birbirimize değil, takımımızın başarısı için mücadele ediyoruz. Bizim anlayışımız birbirimizin önünde ya da arkasında olmak değil; yan yana durabileceğimiz bir takım olmaktır. Paylaşmayı, dayanışmayı, sabrı bilen bir takım olabilmektir. Teşkilatım, kardeşlerim ve yol arkadaşlarım bu uğurda kış demediniz yağmur çamur demeden bütün faaliyetlerde yer aldınız. Ailenizden belki evlatlarınızdan belki feragat ettiniz. Tek menfaatiniz Allah rızası ve ülke bekası içindi. Hakkınız büyük siz ak kadınlar bu yok sizinle güzel inşallah yeni başarılara beraber imza atacağız. Yeni Türkiye’nin mimarı ve partimizin kurucusu sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız sayın Prof. Doktor Ahmet Davutoğlu’na, Sayın Manisa Milletvekilimiz Uğur Aydemir’e, genel merkez kadın kolları Başkanımıza, kendisinden gurur duyduğumuz her zaman yanımızda olan ilçe Başkanımız İsmail Hakkı  Şenyiğit ve ekibine, il Başkanım Murat Baybatur ve ekibine tüm çalışmalarımızda yanımızda olup desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Salih Hızlı ve ekibine, tabi ki de beraber yol yürüdüğümüz ve kendisiyle gurur duyduğumuz kadın kolları il Başkanım Şule Uygur hanımefendi ve ekibine, Akhisar koordinatörümüz İlknur Göktaş hanımefendiye, her alanda bizleri destekleyen bizleri hiç yalnız bırakmayan gençlik kolları Başkanım Süleyman Çakar ve ekibine, partimizin kurulduğundan bugüne kadar kadın kolları başkanlığı yapmış olan hanımefendilere ve ekiplerine kendisiyle birçok başarılı çalışmaya imza attığımız ve kendisinden görevi devraldığım Şemsi Okur'a teşekkür ediyorum" dedi.

Kongre sonucu Arzu Kokaz’ın başkanlığında yeni yönetim ise şu şekilde oluştu.

Alime Kaya, Behiye Açıkgöz, Berrin Şanlı, Eda Bozkurt, Fatma Akdağ, Fatma Durmuş, Fatma Şen, Fatma Yağcı, Ferhan Yavaş, Feride Yüksel, Gülnur Altunkaya, Gülbeyaz Çalışkan, Hülya Beyhan, Maksude Aladağ, Meyriye Göç, Nimet Durmuş, Nimet Ilık, Remziye Rizelioğlu, Safiye Şentürk, Saniye Saraç, Semra Bozdağ, Serap İşman, Sevcan Oklemer, Sevda İren, Şehide Bozdağ, Tomris Girşen, Tomris Kamburoğlu, Tülin Derviş, Zekiye Meral Şenyiğit