AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kadının merhamet şefkat sevgi ve fedakarlığın sembolü olduğunu ifade eden Şenyiğit, “Kadın yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevgi ve fedakarlığın sembolüdür. Hayatını ailesine adayan kadınların, toplumun her alanında üstlendikleri misyonu en güzel şekilde taşıdıklarına yürekten inanıyorum. Kadınların aile içinde “anne” olmakla başlayan fedakarlık, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli gücü oluşturur. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli “anne” vasfıyla kadınlar tarafından icra ediliyor. Bu liyakati ve değeriyle kadınlar her zaman baş tacı edilmeyi hak ediyorlar. Bir toplumda demokrasi ve insan haklarının benimsenmesi ve yerleşmesi; kadının saygınlığı, hak ve hukukunun her türlü olumsuz etkilerden arındırılmasıyla mümkündür.
 
Bunun aksini düşünmek söz konusu dahi olamaz. Başta eğitim-öğretim çağındaki kızlarımız olmak üzere geleceğimizin anne adayları kızlarımızın okula kavuşturulması, mezuniyeti sonrasında elde ettiği liyakate uygun olarak çalışma hayatına dahil olmaları temel hedefimizdir. Nüfusumuzun yarısını teşkil eden, hayatı birlikte paylaştığımız kadınların kalkınma ve refah yolunda sunduğu katkılar da çok değerli ve anlamlıdır. Kadınların toplumda üstlendikleri yerin daha da güçlenmesi gerektiğine inanıyorum. Kadın sorunlarının devam ettiği bir ortamda huzurlu bir yaşamdan bahsedebilmek mümkün değildir. Başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere kadın hakları konusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinden daha önce yasal düzenlemeler ülkemizde yapılmıştır. Hiçbir kadının gerekçesi ne olursa olsun şiddet veya başka bir uygunsuz muameleye uğraması kabul edilemez. Yasalarımız buna benzer insanlık dışı vakaları en ağır şekilde cezalandırmaktadır.
 
Zaman zaman karşılaştığımız kadına yönelik şiddet olaylarını da insani ve vicdani eksiklik olarak görüyoruz. Dünyada kadın hakları ve sorunlarına dikkat çekmek üzere kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bu farkındalığı en iyi şekilde hissettirmesini temenni ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle başta Akhisar’ımızın kadınları olmak üzere ülkemizde ve dünyada kadın haklarının en güzel şekilde tesis edildiği, karşılıksız sevgisiyle fedakarlık ve şefkat abidesi kadınlarımızın bu günlerini can-ı gönülden kutluyorum” dedi.