Akhisar’da yerel olarak yayın yapan Radyo Metronom’a konuk olan AK Parti İlçe Başkanı Fatih Füzün, üniversite binası ile ilgili soruya; “Aslında üniversite konusu çok basit, Akhisar’da bir belediye değişikliği oldu. Bu belediye değişikliği ne için oldu. Akhisar’da bundan önce belediye AK Parti belediyesiydi ve bizim yaptığımız eksikler vardı. Halkımız çok akıllı ve her insanımız çok bilgili, halk dedi ki siz bana üniversite söz verdiniz yaptınız mı? Yapmadınız. 

CHP BELEDİYESİ ÜNİVERSİTEYİ YAPACAĞIZ DEDİ

Ama ne dedi CHP Belediyesi geldi ben size üniversiteyi yapacağım dedi. Beyanatları var, yazılı açıklamaları var. Burada belediye başkanımız Akhisar’a üniversiteyi yapacağız dedi. Gerekirse kapısının önünde yatacağım ben bu üniversiteyi yapacağım dedi. Yapmasını da canı gönülden istiyoruz. Daha sonra son zamanlarda bir sene bir buçuk sene bu olaylar kapandıktan sonra, ben ilçe başkanı olduktan sonra dedi ki ‘bunu yapmak benim görevim değil, hükümet yapsın’ dedi. 

ÇELİŞKİ VAR

Şimdi burada bir çelişki var yalan demeyelim çelişki diyelim. O zaman bizim belediye başkanı açıklamada bulunması lazım. Arkadaşlar ben bunu söz vermiştim, ben bunu yapacaktım şuan da buna imkan olmadığını, ama parasızlıktan ama başka şeyden bilmiyorum. Kendi söyledi, kendi nasıl yapılacağını biliyordu, şuanda nasıl yapılmayacağını kendi biliyor. Bize dese ki biz burada hükümeti temsil ediyoruz. Ben bunu yapamıyorum. Ben burada bir derneğin başkanıyım. Yapacak birisi varsa buyursun gelsin, ya da hükümet yapsın, deyip kenara çekilip açıklamada bulun. Ondan sonra bizde hükümet olarak ne yapmamız gerektiğini, başka dernek başkanı gelir geçer, önce sen Akhisar halkına bir şey açıklaman lazım. 

KOLTUĞU BIRAKSIN, AÇIKLAMA YAPSIN

Bu açıklama da nedir, ben bunu size söz verdim. Ben size bunu söz verdim diye bir çoğunuz bana oy verdi. Ama ben şundan dolayı yapamıyorum. Yapacak olan arkadaşa koltuğu bıraksın. Koltuğu bıraksın derken, Üniversite Yaşatma Derneği koltuğunu bırakıyorum desin, bir arkadaş gelsin buna sahip çıksın. Bizde hükümet olarak ne yapılması gerekiyorsa elimizi taşın altına koyarız. Tabi ki gideriz bakanlarımızla, rektörlerimizle konuşuruz.” Dedi.

AKHİSAR ÜNİVERSİTE BİNASI HAKKINDA

2012 yılında dönemin Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı başkanlığında kurulan Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile 1200 dönümlük Sigara Fabrikası alanının 220 dönümü Celal Bayar Üniversitesi’ne eğitim alanı olarak tahsis edildi. Buradaki bulunan fabrikanın tütün depoları modifiye edilerek mevcut yükseköğrenim okuluna tahsis edilmeye çalışıldı. Geçtiğimiz yıl derneğin genel kurulunda çalışmaların yüzde 65’i tamamlandığı geri kalan kısmı için ise 2 buçuk milyon TL civarında ödenek gerektiği ifade edilmişti.

Geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde Akhisar’da yerel yönetimin AK Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesiyle yeni belediye başkanı Besim Dutlulu, derneğin olağanüstü genel kuruluyla başkanlığına seçildi.

YAYININ VİDEOSU;