Düzenlenen basın açıklamasına ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Basın açıklamasını AK Parti İlçe başkanı Fatih Füzün okudu.

Fatih Füzün'ün okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Kıymetli Akhisarlılar, son günlerde her Akhisarlının aklında aynı soru "Akhisar Belediyesi soyuldu mu?" Akhisar halkının vergileri ile alınmış malzemelere sahip çıkılmayarak çaldırılmış olması  halkımızı fazlasıyla geren ve üzen bir durumdur. Akhisarlının belediyeyi emanet ettiği ekip, bu konunun enine boyuna soruşturulmasına ve derinlemesine araştırılmasına zemin hazırlamak yerine buna basit bir hırsızlık demekle yetinmektedir. Gerek Akhisar halkına gerekse bağlı oldukları siyasi parti örgütüne olayı tüm gerçekliğiyle aktarmayan  belediye ekibi halkın güvenini zedelemiştir

Ak Parti Akhisar İlçe Teşkilatı olarak bizim tepkimiz gerçeklerin saptırılmasınadır.

İyi niyet çerçevesinde olayın vahameti sebebiyle  yaptığımız açıklama  Belediye başkanı ve ekibince farklı bir alana çekilmeye çalışılmakta, sorulması gereken sorular bilinçli olarak sorulmamaktadır. Akhisarlının merak ettiği soruların mutlaka doğru olarak cevaplanması gerekir.

- Olay basit bir hırsızlık mıdır yoksa nitelikli dolandırıcılık mıdır?  

- Olayda çalınmış olan mallar gerçekten hurda mı yoksa sağlam malzemeler mi ?

- Olay ne zaman gerçekleşti?

- Ne zaman kolluk güçlerine bildirildi?                    

- Şüpheli kişi ne zaman işten çıkarıldı?                                      

- Malzemelerin bulunduğu depoda güvenlik görevlisi ve güvenlik kamerası var mıydı ? Eğer yoksa,  neden mali değeri yüksek bu malzemeler orada bırakıldı,  çalınsın diye mi?

 - Şüpheli şahıs belediyedeki konumu gereği  resmi plakalı belediye hizmet aracını kullanmaya yetkili miydi?

- Belediyenin her çalışanı  bu araçları dilediği gibi kullanabiliyor mu?

- Belediyenin  şantiyesi  varken mallar neden güvenliği ve bekçisi olmayan depolarda muhafaza ediliyordu?

Tüm bu soruların  hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde cevaplanması gerekmektedir.

Akhisarlılar  bu gerçekleri bilmeyi sonuna kadar hak etmektedir. Bir belediye başkanı sadece kendini seçen halka değil onu aday gösteren siyasi partinin ilçe başkanına ve yönetimine karşı da sorumludur. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız basın açıklamasına işin doğrusunu bilmeyerek cevap veren  CHP ilçe başkanlığı ne demişti  izninizle okuyalım;

“Ak Parti ilçe yönetiminin sözde açıklamasının en can alıcı bölümü ise üniversite binasına takıldığı  bile şüpheli olan klimalarla ilgili kısmıdır .Zira bahse konu hırsızlık olayı belediyenin Ak Parti tarafından yönetildiği dönemde gerçekleşmiştir. Ak Parti ilçe başkanı  bu konuyla alakalı bilgi almak istiyorsa konunun muhatabı olan dönemin Akhisar belediye başkanı mevcut Ak Parti il başkanı sayın Salih Hızlı dan randevu alması yeterli olacaktır.”

Biz bu ithamları dehşetle okuduk. Çünkü kendileri üniversite binasında Akhisarlıların  desteği ile toplanan bağışlarla alınan klima (havalandırma üniteleri) ve elektrik kablolarının çalındığını kabul edip bunun Ak Parti döneminde olduğunu iddia etmektedirler.

Şimdi size bir fotoğraf göstermek istiyorum. Elimdeki resim 1 Temmuz 2019 tarihine ait görüldüğü gibi klimaların önünde poz veren Sayın belediye başkanı sizlerde görüyorsunuz değil mi ? Oysa ki başkan önceki günlerde yaptığı  açıklamada takıldığı belli olmayan klimalar içinde hassasiyet göstermemizi isteyerek klimaların hiç takılmadığını  söylemişti.

Bu fotoğrafta görülüyor  ki başkan da burada, klimalarda burada. Yine aynı gün belediye başkanının yaptığı açıklamada  üniversite inşaatının yüzde 65inin bittiği  bildirilmekte .Haberi ve fotoğrafları başkanın sosyal medya hesabı ve Akhisar press in haber sayfasında görebilirsiniz. Bu fotoğraflar ve haberin ışığında 1 Temmuz 2019 tarihinde yani CHP’li belediye başkanı göreve başladıktan 3 ay sonra çalındığı iddia edilen tüm klima ve kabloların  yerinde olduğu fotoğraflar da görülüyor.

Kim yalancı kim hırsız?

 Neden bir belediye başkanı kendi teşkilatına doğru bilgi vermez? Neden bir belediye başkanı kendini seçen halka doğru bilgi vermez? Bizce artık Belediye başkanı sosyal medya da sağa sola cevap vermeyi bırakıp telefondan başını kaldırsa zaten hırsızı görecek Şu güzelim şehre bir eser bıraksın hadi onu da yapamıyor diyelim en azından Akhisar halkının malına sahip çıksın ne güzel bak (fotoğraf göründüğü üzere) burda 1 Temmuz 2019 ’da yaptığı açıklamada yüzde 65 i bitti üniversitenin diyor , yüzde 45 ini de kendi yapsaydı. Bak şimdi hadi yapmadı . neyse. Kaç defa söyledik Derneği fes et Hükümetimizin gücü yeter biz yapalım dedik. Yap deriz yapmaz yapalım deriz yaptırmaz böyle siyaset mi olur  Sosyal medya üzerinden çok iş yapıyormuş gibi algı yaratıp vatandaşı kandırmakta bir yere kadar. Sözün özü şudur ki Belediye başkanını  verdiği yalan yanlış bilgiler yüzünden  Akhisarlılardan  özür dilemeli

CHP ilçe örgütü de  haksız yere suçladıkları İl başkanımız Sayın Salih Hızlı ve yanlış bilgilendirdikleri Akhisarlılardan özür dilemeyerek siyasete hak ettiği seviyeyi getirmelidir.

Yetkili makamları ortaya çıkan kamu zararını araştırmaya davet ediyoruz. Bu inşaatın yüzde 65’inin bittiğini kendisi dile getirmiştir. Ama şu anda ne çatısı ne pimapenleri ne havalandırmaları ne de kabloları yoktur. Yani yüzde 65, yüzde 30’lara gerilemiştir. Biz, derneği üniversiteye vermesi için söylemiştik. Akhisar’da belirli bir uğraşlar oldu. Başka bir hayırsever alacaksa ona da razıyız ancak almayacaksa üniversiteye devredilsin. Biz de hükümet ve YÖK ile gerekli irtibatları kurup bunun yapılması ile ilgili çalışacağımızın sözünü verdik. Şu anda nitelikli dolandırıcılık soruşturması olduğu için bu olayın daha da büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Verilen sayılar ve tarihler hakkında çelişkili şeyler var.

Belediye başkanı biz bunları geri aldık dedi. Ama bizim aldığımız haberlere göre Canerler Hurdacılık, İzmir’e göndermiş. Eritilmiş, ne kadarını aldı bilmiyorum. Savcılıktan gelecek haberleri bekliyoruz. Bu bir kişinin yapacağı bir olay değil. 3-4 araba ve o kadar şeyin yüklenmesi, Akhisar Belediyesinin arabasıyla gidilip pazarlık edilmesi, hurdacılık şirketinin ‘Bunu böyle alamayız, belediye şirketinden ihale olması lazım’ deyip orada kağıtlar düzenlenmesi bir kişinin yapacağı bir iş değil. Teşekkürler.