Tüm Akhisarlıların ramazan ayını kutlayan Füzün, ramazan sevgiyi ve kardeşliği artıran gönülleri buluşturan kutlu bir aydır dedi. 22 bin üyesini tek tek arayarak ramazan ayını kutladıklarını söyleyen Füzün, üyelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ilettiklerini ifade etti.

ZEYTİNLİOVA KAVŞAĞI 55 MİLYON TL’LİK PROJEDİR

Füzün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Zeytinliova yolu kavşağı normalde projede yoktu. Zeytinliova kavşağını geçerken hem tren yolu hem de çevre yolu olduğu için bu projeye ilave ettirdik. Projeye ilave yapıldığı için bazı aksamalar oldu. Burada bir hata oldu ama bu hatayı biz kendi üzerimize almıyoruz müteahhitle görüştüğümüz zaman bize zaman verdi. Ama bu proje yeni bir projedir eski projenin devamı değildir. Oraya normalde iki tane ışık koyulacaktı ama sayın vekilimiz ve sayın bakanımızla istişareler sonucunda buranın yeniden projelendirilip 55 milyon TL’lik bir projedir ve 17 ayda bitmiştir. Burada sıkıntı sadece müteahhit firmanın bize zaman vermesi ve bu zamanın söylenmesi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanımıza, vekilimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlimizde dahi olmayan bir kavşağı ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz. Açılışı da ramazan ayından sonra gar binasıyla birlikte açılışını yapılacağız.

HİLALİYE YOLU TAMAMLANDI

Hilaliye yolu sona erdi sadece ışıklandırmaları kaldı. Sanayi yolu ile ilgili istişarelerde bulunduk. Asfalt yapımına başlanacak seviyeye gelmek üzere kaldırımlar bitti. (Şehir parkı) Park inşaatı çok hızlı gidiyor. 1 yıllık süreç var ama teslim gününden önce teslim etmeyi düşünüyoruz. Akhisar’a yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yaptırıyoruz. Kaymakamlık binası, eski stadyum alanı çalışmaları sürüyor. Bakanımız Adil bey ve Büyükşehirle protokol imzalayacak ve devlet demiryolunun olduğu yer de başlanacak şu anda projeleri çiziliyor. Atatürk ve Hürriyet Mahallelerini bağlayacak olan kavşakta çalışmalar sürüyor, bugün incelemeler oldu. Cumhur İttifakı olarak Akhisar’da işler hızlanıyor. Büyükşehir Belediye başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Eskiden biz evlatlık gibi kenarda kalmıştık ama son 1 senede yatırımlar Akhisar’a geliyor. İkili ilişkiler iyi olduğu zaman işler rayında gidiyor.

TOKİ’DEN 300 YENİ KONUT ANLAŞMASI

TOKİ evlerimizin kuraları çekildi. AFAD’dan da 180 civarı ev de TOKİ’den verildi. 20-25 tane ev kaldı bir de dükkanlarımız var. Onlar da TOKİ bittikten sonra ihaleye çıkacak. TOKİ’de 300 tane yeni konut anlaşmasını TOKİ başkanımız kabul etti. Şu anda projeler çiziliyor. Cumhurbaşkanımız da onay verdikten sonra yeniden TOKİ’yi Akhisar’da göreceğiz. Medar’daki TOKİ yapıları normal kömürlü şekilde ısıtma olacak. Kaymakamlık binası da çok hızlı bir şekilde gidiyor. Gününde teslim edilecek durumda gidiyor. Sigara Fabrikasının içindeki alanda 450 yataklı hastane projesi verildi. Projenin çizimi daha bitmemiş. Projenin bitmesinin ardından gündeme alınacak. 2023’den önce ihalesini yapmak istiyoruz.

KILIÇDAROĞLU MİTİNGİNDE 750 CİVARINDA KİŞİ VARDI

Dün Kılıçdaroğlu buraya gelip miting yaptı. O kadar ilçeden insan geldi baktım ama kalabalık yok. Bir gazeteci arkadaş 750 kişi civarında vardı dedi. Bu rakam çok düşük bir rakam. Burada belediyenin ne yaptığının göstergesidir. Ben buradan daha düşük nüfusta daha kalabalık gördüm. Burada 3 seneden beri belediye başkanlığı yapıyorsun ve bu kadar insan geliyorsa bu belediye başkanının kendini bir düstura çekmesi lazım. Bundan 4-5 ay önce de anket geldi. Ankette de düşmeler olduğunu görüyoruz. Zaten bana saldırmasından belli. Düne kadar çok iyi geçiniyorduk. Teşekkür ediyordu, biz ne gerekiyorsa yapıyorduk kendi de söylüyordu. Kötü giden bir şeyler var. Ben ona hiçbir zaman hırsızlık yapıyorsun demedim. Bu sadece açıklansın gün yüzüne çıksın dedik. Kötüye gittikçe agresifleşiyorlar. Ramazandan sonra da basın açıklaması yapacağım ‘Akhisar Belediyesi neden iş yapamıyor?’ bununla ilgili evrakları sunacağım.

AKHİSAR BELEDİYESİ İŞ YAPAMIYOR

Üniversite alanını belediye aldıktan sonra buranın 3.5 milyon TL’ye yapılıp bitecek durumu vardı. Bunu yapmadı şimdi 15 milyon TL olmuş bunun hesabını soruyor. Sen bunun hesabını soramazsın. Sen 3.5 milyon TL’ken bunu aldın ve seçime girerken de söz verdin. Şimdi işler olmuyor, piyasalar kötü diyor. Diğer belediyeler nasıl yapıyor, Akhisar belediyesi nasıl yapamıyor size göstereceğim. Herkes hayret edecek. Gördes, Turgutlu Belediyeleri nasıl yapıyor? Bunu yapamıyorsan gündeme, hükümete ve piyasalara bahane bulamazsın. Bir dahaki toplantıda bunları açıklayacağım. Üniversite konusu hepimizin konusu.”