Akhisar AK Parti Gençlik Kolları yapmış olduğu kongreyle Süleyman Çakar’dan boşalan gençlik kolları başkanlığına Ferhat Karaoğlu’yu seçti.

Akhisar AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatı Belediye Parkı içindeki Sinema Salonun da gerçekleştirdiği kongreye Manisa Milletvekillerinden Muzaffer Yurttaş ve Akhisar Milletvekili Plan Bütçe Komisyon Üyesi Uğur Aydemir katıldı. Aynı zamanda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Akhisar AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, Kırkağaç AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Soma AK Parti Gençlik Kolları Başkanları da katıldı.

Sunumu Tuğba Gökmenin yaptığı kongre Divan’ın oluşturulması ile başladı. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Divanın oluşmasının ardından konuşmacılara söz hakkı verildi. Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar yaptığı konuşmasında; şimdiye kadar kendisine ve yönetimine yardımcı olan her daim yanında olan teşkilatına ve büyüklerine teşekkür etti. Seçimlerde ve çalışmalarda her zaman AK Partinin yücelmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını belirten Çakar, bundan sonra bayrağı alan kardeşlerine her zaman yardımcı olacaklarını ve her zaman AK Partinin menfaatleri için koşturacaklarını belirtti. Konuşmasının ardından AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, Süleyman Çakar’a hizmetlerinden ve çalışmalarından ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

Selman Kuzu’nun faaliyet raporunun okunmasının ardından, delegelerin oylarına sunuldu ve kabul edildi. Divan başkanının adayların listesini istemesiyle seçim başladı.

MİLLETVEKİLLERİMİZİN YARDIMIYLA ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK

Divan katılımcılardan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ’ya söz hakkı verdi. Salih Hızlı; “Ana kadememiz ve Kadın kollarımızdan sonra Gençlik kollarımızın da kongresini yapacağız. Gençlik kolları bizim itici gücümüz. Onlarla çok büyük mücadeleler verdik. Sizler AK Parti felsefesini anlamış kardeşlerimizsiniz. Şimdiye kadar yaptıklarınız her şey için hakkımı helal ediyorum. Bu bir görev değişimi kongreden sonra yeni bir kardeşim gençlik kolları başkanı olacak. Bu atmosferi görünce heyecanlandım. Çok kadim bir coğrafyada çalışıyoruz. Yükümüz ağır ama sizin bu donanımınızla nu yükü hep birlikte omuzlayıp kaldıracağız. Akhisar’ımıza hep birlikte çok güzel değerler kattık. Bunu tüm teşkilatımız ile birlikte yaptık yapmaya da devam edeceğiz. 11 yıldır belediye başkanlığı yaptım ve bu süreçte çok gurur duydum. Milletvekillerimizin yardımıyla çok güzel işler yaptık. Uğur Aydemir vekilimizin bize katkısı çok fazla oldu. Örnek verirsek Demir Yolu ve Çevre Yolu’nun dışarıya alınması konusu vardı. Özellikle Uğur vekilimiz gayretleri ile sonuçlanmıştı. Stat projemiz, kentsel dönüşüm ve üniversite projelerine de çok fazla katkısı oldu. Önümüzde yine bir seçim var. Her seçim önemli ama bu seçim daha fazla önemli yeni bir anayasa yapılması önemlidir. Özellik bu seçimden sonra 4 yıllık istikrar dönemine gireceğiz. Bizim amacımız millete hizmet etmektir. Onu yaptık ve onu da yapmaya devam edeceğiz. Bu akşam yeni bir başkan seçimi yapacağız şimdiden seçilecek kardeşime başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun.” Dedi.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Salih Hızlının ardından Akhisar AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit söz hakkı aldı. Şenyiğit; “Kuruluşumuzdaki zor günleri bildiğiniz için bu günlerde siyaset yapmak daha kolay olduğunu biliyoruz. Benim ilçe başkanlığımda benimle birlikte gece gündüz demeden çalışan Süleyman Çakar ve ekibine ayriyeten teşekkür ediyorum sağ olsunlar var olsunlar. Gençler bizim için olmazsa olmazdır. Gençler geleceğimizin teminatıdır. Yarın öbür gün vekillerimizin bizlerin yerinde olacaklar hepsine şimdiden Allah razı olsun diyorum. Önümüzdeki seçimlerde birlik beraberlik olduğu sürece bu salonu nasıl doldurduysak seçimlerde meydanlarını dolduracağımıza ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Seçim süreci başladı, Milletvekilliği aday adaylığı 11 ile 20’si itibari ile başladı, 20 sinden itibaren temayül yoklaması olacak daha sonra da 7 Nisan da adaylar açıklanmış olacak. Sonrasında asıl iş bizlere düşüyor. 7 Hazirana kadar da hep beraber çalışacağız. Bu seçimimiz Akhisar’ımıza ve Manisa’mıza partimize hayırlı olmasını istiyorum. Sağ olun var olun.” Dedi.

MUHALEFETİN GENÇLERİ 11’DE EVLERİNE GİDİYOR, BİZİM ARKADAŞALRIMIZ SABAH 5’TE

AK Parti Manisa İl Başkanı Halil Özkan yapmış olduğu konuşmada; “ Süleyman Çakar kardeşimize şimdiye kadar yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Akhisar da yöneticilik yapmak hem kolay hem de zor. Neden kolay; Belediyesiyle, Milletvekiliyle, Ana kademe yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile muazzam uyum içerisinde çalışıyorlar. Neden zor; muhalefet varama bizim arkadaşlarımız daha fazla çalışıyorlar. Onlar evlerine 11 de girerken bizim arkadaşlarımız sabah 5 te evlerine giriyorlar.  Onları tebrik ediyorum. Biz bu davada olduğumuz sürece davamıza inandığımız için bu davanın en çalışkan neferleri biz gençler olacağız, söz veriyorum.” Dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN NE DİYOR 400 VEKİL, 400 VEKİLİ VERECEK MİYİZ?

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş yaptığı konuşmasında; “ Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bu gün Süleyman başkanım bayrağı Ferhat kardeşimize devrediyor. Aramızdaki hanım efendiler beyefendiler eski Türkiye’yi çok iyi biliyorlar. Okullarımızın durumunu çok iyi biliyorlar. Yasaklı Türkiye idi. Bu ülkede imam hatipli olmak suç sayılıyordu. Bu tür yasaklar artarak devam etti. Atalarımız at sırtında 3 kıtaya hükmetmiş şimdi de Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları geldi. Biz imam hatipten Cumhurbaşkanı yaptık. Bütün dünyaya kafa tutan bir lider çıktı. Yasaklarla mücadele edeceğiz, yoksullukla mücadele edeceğiz, yolsuzlukla mücadele edeceğiz dedik. IMF’ye olan bütün borçlarımızı ödedik. Eskiden devletin millete borcu vardı Recep Tayyip Erdoğan olmaz ödeyin dedi hepsini ödedik. Alan ülke durumundan veren ülke konumuna geldik. Bu seçimde de kadın kollarımız her kapıya gidecek çalacak ve AK Parti’yi anlatacak. Recep Tayyip Erdoğan ne diyor 400 vekil, 400 vekili verecek miyiz? Allah yardımcımız olsun. Bu millete yaptıklarımızı herkese anlatacağız. Seçimimiz partimizi Akhisar’a ve Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyor, yeni seçilecek başkanımıza ve yönetimimize de hayırlı olsun diyorum.” Dedi.

AK GENÇLİĞİ OLANIN KARA GÜNÜ OLMAZ DİYORUZ. UÇAK YAPAN GENÇLİK İSTİYORUZ.

AK Parti Manisa Milletvekili Plan Bütçe Komisyon Üyesi Uğur Aydemir yaptığı konuşmasında şimdiye kadar görev alan gençlik kolları başkanlarına teşekkür ederken yeni seçilecek başkan Ferhat Karaoğlu’na başarılar diledi. Aydemir; “İlk başladığımızda 4-5 genç vardı şimdi salonlara sığmıyoruz. Çok zor günler geçirdik çok güzel güneler de geçirdik. Bir birimizi anlamak dinlemek için çok zamanımız vardı ama şimdi çok işimiz olduğundan fazla görüşemez olduk. Biz bir olmak, birlik olmak istiyoruz gençlerle beraber olmak istiyoruz. Mücadelemiz devam edecek. Biz her zaman milli birlik değerleriyle bir olan gençlik istiyoruz. Çağdaş ve donanımlı gençlik istiyoruz. Dünyayla da barışık gençlik istiyoruz. Uçak yapan gençlerde olsun istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Böyle gençliği Allah’ın izniyle AK Gençlik kadrolarıyla oluşturacaktır. Bu ülke de en büyük payı eğitime ayırdık ayırmaya da devam edeceğiz. Biz sorgulayan gençlik istiyoruz. AK Gençliği olanın kara günü olmaz diyoruz…

Değerli hemşerilerim hanım efendiler beyefendiler her gün yasa çıkartıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz yetmiyor. Ülke o kadar geri kalmış ki yetiştiremiyoruz. Önümüzde ki güneler de terörle mücadele yasası geliyor. Türkiye de büyük mücadele veriyoruz. Ülkenin doğusuyla batısına, kuzeyle güneyine biriz beraberiz diyoruz. Çözüm süreci adı altında birileri ülkeyi karıştırmak istiyor. Ama bizler malımızı da canımızı da koruyacağız. Önümüzdeki günlerde Molotof’u silah saymak için kanun getiriyoruz. AK Parti hariç diğerleri bunu istemiyor. Türkiye de artık iki parti kalıyor AK Parti ve diğerleri oldu. Ne diyor Kılıçdaroğlu en önde ben gideceğim. Eğer Allah’ın izniyle bu yasayı çıkarırsak kim bizim kardeşlerimizin canını yakarsa kim etrafa zarar verirse gerekeni yapmak boynumuzun borcudur, ne gerekiyorsa yapacağız. Ana muhalefette yavru muhalefette karşımızda ama biz gerekeni yapacağız. Bundan sonra kim alanlarda millete etrafa zarar verirse emniyet güçleri de gerekeni yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de adam gibi adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda Cumhurbaşkanı yaptık amacımız koltuk değil millete hizmet yapmak. Ben başkan yardımcı olarak başladım sonra ilçe başkanı oldum ama sonra Allah bize milletvekilliği nasip etti. Tüm teşkilatımızın da desteği ile milletvekili olduk. 7 Haziran da milletvekili olmak için yola çıkan tüm arkadaşlarımıza hayırlısı olsun diliyorum. Bu seçimler de uğramadığımız çalmadığımız kapı kalmayacak. Çok çalışacağız yine belediye başkanımızı nasıl başkan yaptıysak, yine teşkilatımızla çok çalışıp bir olacağız, birlik olacağız, diri olacağız ve kazanacağız.” Dedi.

ADAY ADAYI OLMAYI DÜŞÜYORUM. RESMİ BAŞVURU YAPMADIM.

Bana da geçen soru soruldu aday adayı olacak mısınız diye evet aday olmayı düşünüyorum. Daha resmi başvuru yapmadım ama en kısa zamanda Allah nasip ederse başvuru yapacağım. 

4. Olağan Gençlik Kolları Kongresini gerçekleştiren Akhisar AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatı, Akhisar Belediye Parkı içindeki Düğün Salonunda saat:19.00 da başlayan ve 400 delegeyle gerçekleşen kongrede Süleyman Çakar’dan boşalan başkanlık koltuğunu tek listeyle seçime giren Ferhat Karaoğlu kazandı.