AK Parti Akhisar ilçe teşkilatı 7. Olağan Kongresini Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nde düzenledi. Tek liste ile girilen kongrede M. Fatih Füzün başkan seçildi. 

Kongreye AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Manisa İl Koordinatörü Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, MHP Akhisar İlçe başkanı Ahmet Namal, STK ve Oda başkanları ve birçok partili katıldı. 

Kongrede konuşan AK Parti Akhisar İlçe başkanı M. Fatih Füzün; “Hepiniz partimizin olağan 7. Kongresine  Hoş geldiniz.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı Aziz Türk milletinin nice zaferlerinden birini daha hep birlikte kutluyoruz.
Başta Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna can vermiş kan vermiş tüm kahramanlarımızı Rahmet ve minnet ile anıyorum.
Hepimizin bildiği gibi Muharrem ayına kavuştuk Muharrem ayınız ve Aşure gününüz mübarek olsun. 
 Kıymetli Hazirun  Kongreler partilerin muhasebe ve murakabe dönemleridir. 
Öncelikle bu onur verici göreve layık görülmek benim için ayrı bir gururdur. 
Azimle, gayretle ve samimiyetle teşkilatımızla birlikte Mart ayından bugüne kadar  geçen kısa sürede bir çok başarılı çalışmaya imza attık. 
Salonumuza baktığımda gördüğüm heyecan ve şevk, Akhisar da şehitler tepesinin boş kalmayacağını gösteriyor. 

7.Olağan kongremizde İlçe Başkanlığı görevini şahsıma ve ekibime layık gören İl başkanımıza milletvekillerimize ve teşkilatımızın tüm mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. 
Partimiz kurulduğu günden bugüne kadar oylarıyla destekleriyle dualarıyla samimiyet ve gayretleri ile partimize katkısını esirgemeyen her bir kardeşimiz her bir büyüğümüz kadın erkek  teşkilatımızın her bir üyesine gayretleri için şükranlarımı sunuyorum .
Bu bir bayrak yarışıdır. 
Bayrağı alan bizler en yükseğe çıkarmak için mücadele verirken devredenlerden ricamız ise dua ve desteğini eksik etmemeleridir.
Biz de teşkilat olarak bugünden itibaren yeni görev alacak kadromuzla gönülleri alarak halkımıza hizmet edeceğiz.
Bizim şiarımız halka hizmet hakka hizmettir.
Bu bakış açısıyla reisimiz mazlumların umudu dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2023 - 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla İlerlemeye devam edeceğiz.


'Her şey Türkiye için' diyerek yola çıktıktık yılmadan yorulmadan millete hizmet eden Akparti  Türkiye sevdasını Biz birlikte Türkiye'yiz' diyerek pekiştirdi.


İcraatlala büyüyen her alanda hizmeti en ileriye taşıyan davamız Durmak yok yola devam'  diyerek Ülkemize 2023 vizyonunu hediye etti .bu gün ise  'tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan' diyerek “2023 2053 ve 2071  hedeflerimiz hazır “
“TÜRKİYE artık inandığı yolda yürüyor “

Türkiye’nin bu gelecek vizyonunda Akhisar için hedefimiz ise 
Ekonomide kültürde ve sosyal alanda  
Manisanın Parlayan yıldızı olmaktır 
hepinizin bildiği üzere Sayın İl Başkanımız Salih Hızlı ve Ak Parti Manisa Milletvekli Sayın Uğur Aydemir Akhisarın evlatlarıdır.
Onların varlığa ile güçlenen Akhisar,Manisamızın değerli 5 vekilinin desteğiylede şaha kalkacaktır.

Kendilerinden Akhisar’ın Gelecek vizyon hedefleri için pozitif ayrımcılığı hepinizin huzurunda istiyorum bu vesile ile kendilerinin desteği ile Akhisarımıza kazandırdığımız Yarı Olimpik yüzme havuzumuzun Eski stadyum alanında  hizmete girdiği müjdesinde sizlerle paylaşmak isterim.Sırada Tren yolunun Rekreasyonu Projesi var inşallah 

Saygıdeğer Hazirun  bizim davamız islam davasıdır,uzun ve meşakkatli  bir yoldur .
bizide  bu yolda hizmetkar eyleyen rabbimize şükürler olsun.kutlu Davanın kutlu hizmetkarı olan üyelerimiz sandık başkanlarımız,mahalle temsilcimiz, 
Ana kademe yönetim kurulu üyelerimiz kadın  Kollarının ve gençlik gençlik kollarının değerli mensupları  Çıktığımız kutlu yolculukta biz seferden sorumluyuz Allah inşallah davamıza Zafer nasip eyleyecektir .Birlik beraberlik içinde omuz omuza çalıştığımız nice güzel günler göreceğiz Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor 
Rabbime emanet ediyorum.” Dedi.

Ardından söz alan AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ise 15 yıllık Akhisar Belediye Başkanlığı döneminde Akhisar’a yapılan yatırımlardan bahsetti. Hızlı yaptığı konuşmada, “ben bir Akhisar’ın evladı olarak, burada olmaktan hem çok heyecanlıyım hem de çok büyük mutluluk duyuyorum. Son 15 yıl içerisinde Akhisar’da olup bitene bu güzel şehrimizde olup bitene 15 yıl boyunca ben bir ilçe belediye başkanı olarak şahitlik ettim. Böylesine kadim bir şehirde böylesine güzel bir şehirde 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olmak benim için şahsen büyük bir onur. Şimdi bundan sonraki olup bitecek olanlara il başkanlığı olarak şahitlik edeceğim. Bundan da ayrı bir guru ve onur duyuyorum. Buradan fotoğrafı gördüğümüzde Akhisar’ın ne kadar farklı bir ilçe olduğunu ne kadar kadim bir şehir olduğunu fark ediyoruz. Gerçekten bizim en güçlü tarafımız Akhisar’ın demokratik yapısı, insan kaynağımız. 5 Bin yıllık bir şehirden bahsediyorum. Akhisar’da 15 yıllık yaptıklarını pek fazla anlatmadık, hep mikrofon uzatıldığında yönetim mimarimizden bahsettim” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Muharrem ayını tebrik ederek sözlerine başlayan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “uzun ince bir yolda yürüyoruz ve geriye baktığımızda bugünlere gelene kadar başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’mizi kurduktan sonra bütün engellemelere baktığımız zaman hakikaten çok büyük badireler atlattığımızı hep birlikte idrak ediyoruz” dedi.

 MKYK Üyesi Manisa İl Koordinatörü Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın konuşması ardından kongre oy kullanımız ile son buldu.

AK Parti İlçe başkanı Fatih Füzün'ün listesi Ahmet Aydın, Ali Kızıl, Ali Taylan, Ali Yıldız, Ali Kıran, Aydan Akkuş, Burcu Bozbıyık, Ertuğrul Ay, Eşref Gümüş, Feride Yüksel, Hakan Akkuzu, Halil İbrahim Kokaz, Ertan Tosun, Hüseyin Güleç, İsmail Başkurt, Mehmet Kantarlı, Mehmet Kahraman, Muhammet Taha Dal, Muhammet Emre Kara, Necati Özcanlı, Ömer Faruk Gürmen, Reyhan Gökmen, Sami Ekerbiçer, Sinan Serdaroğlu, Tuğba Lale, Üzeyir Arslan, Veli Şahin, Yunus Emre Işık ve Zafer Aşkın yer aldı.

AK Parti 7’ncı olağan kongresine AK Parti MKYK üyesi, Çorum Milletvekili, Manisa Koordinatörü Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Gördes Belediye başkanı Muhammet Akyol, AK Parti Gördes İlçe başkanı Rıza Dilcan, Ak Parti Kula İlçe başkanı Ahmet Dacabılık, AK Parti Soma İlçe başkanı Erol Saygılı, AK Parti Yunus Emre İlçe başkanı Fatih Katıöz, AK Parti eski ilçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, MHP İlçe başkanı Ahmet Namal, Yeniden Refah Partisi İlçe başkanı Ahmet Çakıl, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu, Ülkü Ocakları başkan yardımcısı Muharrem Çakır, Umut Altaş, Akhisar Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa, Madeni sanatkarlar Odası başkanı Osman Çakar, Bakkallar Odası başkanı Zafer Kara, Yapı Sanatları Odasın başkanı Tahir Memişler, Pazarcılar Odası başkanı Mustafa Güral, Muhtarlar dernek Başkanı İhsan Gümüş ve partili üyeler katıldı.