Manisa’da temayül yoklamasının tamamlandığı AK Partide milletvekili aday adaylarını şimdi de mülakat heyecanı sardı. 53 aday adayı yarın Ankara’ya giderek ilk komisyonda kendilerini anlatacak. Komisyon üyeleri 53 kişilik listeyi 30 ya da 20 ye düşürerek genel başkan yardımcılarının olduğu bir üst komisyona gönderecek.
AK Parti’deki 53 kişilik milletvekili aday adaylarını şimdi de mülakat heyecanı sardı. Aday adayları temayül yoklamasının ardından Ankara’da kurulan komisyonun karşısına çıkacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, “53 kişi Pazar günü mülakat çağrılıyor. Hepsine ulaşıldı. Bu bir alt komisyon olacak. Genel merkez aday adaylarımızı görmek istiyor. Genel merkez bu aday adaylarını gördükten sonra kendi değerlendirmesini yapıp bu aday aday sayısını belki 20’ye belki de 30’a düşürerek ikinci komisyona sevk edecek. Bu ikinci komisyonda genel başkan yardımcılarımız bulunacak. 23 Mart’tan sonra 1 Nisan’a kadar karar merci olan genel başkanımızın da dahil olduğu en üst komisyonda listeler netleşmiş olacak. Süreçte şuanda hiçbir sıkıntı yok. Aynı şekilde devam ediyor” dedi. 

“Listelerimizde her zaman hak edilenler yapıldı” 

Manisa’da AK Parti’nin önemli başarılara imza atacağına da değinen Gürcan, “Manisa’yı AK Parti olarak güzellikler bekliyor. Milletvekilliği adaylığı noktasında bugüne kadar bizim listelerimizde şaşırtıcı bir şey olmadı. Listelerimizde her zaman hak edilenler yapıldı. 2002’de başladığımız 6 vekil iddiamızı bu dönemde de sürdürüyoruz. Bu profile uygun adaylarımızla seçime hazırlanıyoruz” diye konuştu. 

“Siyasette her zaman söylentiler olur” 

Manisa’ya dışarıdan bir ismin getirilip getirilmeyeceği konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Gürcan, “Siyasette her zaman söylentiler olur ama bu zamana kadar Manisa’nın dışından gelen bir aday olmadı. Geçtiğimiz hiçbir dönemde olmadı. Bu seçimlerde de olacağını tahmin etmiyorum” şeklinde konuştu. 

Mülakata gidecek isimler 

Ankara’ya gidecek milletvekili aday adayları ise temayüle katılan isimlerden oluşacak. 

İşte o isimler: Hamza Akbulut, Aylin Işık, Aydın Er, Altuğ Narlı, Şükriye Burak, Hidayet Sarı, Telat Akar, Sedat Kaynar, Mustafa Dağlar, Adem Ceylan, Betül Kocatürk, Hikmet Oray Yalçın, Beyhan Betül Çam, Şükran Yurga, Mahir Sevinç, Mehmet Ridvan İnan, İhsan Mayda, Yusuf Candan, Güzide İçenkasap, Sinem Arslan, Ziya Tay, Dursun Ali Yıldız, İdris Avşar, Sedat Çetinkaya, Ali Sırça, Hasan Bozdoğan, Ömer Soytürk, Mehmet Ali Özkan, Muhammet Sakıp Eskicioğlu, Tahsin Akcan, Hayrettin Çicek, Mehmet Halis Orhan, Musa Yılmaz, Ömer Bozoğlu, Bilal Temel, Sabriye Özkaya Kafesçiler, Oktay Gökçen, Rifat Pelen, Özgür Noyan, Ahmet Sofuoğlu, Mustafa Ali Çipiloğlu, Şule Tunalı, Abdullah Tekin, İsmail Çetiner, Ramazan Şerif Baş, Hüseyin Fehmi Yersel, Sema Çifçi, Ebabil Mehmet Büker, Ozan Erdem, Nejdet Yıldırım, Ulvi Murat Tunca, Zekeriye Kaya, Betül Canfeza Şen yer aldı.