Soma programında ilk olarak ,Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarının her hafta düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katıldı. Kadın Kolları tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanan Hacet: “Yaklaşık bir ay önce katıldığımız kahvaltıdan sonra yeniden bir arada olmak ve yeni arkadaşlarla tanışmak beni ve ekip arkadaşlarımı  çok mutlu etti.

Manisa’da katılmış olduğumuz bu tür programlarda CHP’li arkadaşların göstermiş oldukları ilgi ve sevgi bizi son derece mutlu ediyor.Ancak Soma ile farklı bir bağımız,sıcaklığımız var.Soma ve Akhisar ikiz kardeş gibiler.Soma’nın sevinci Akhisar’ın da sevinci,Soma’nın acısı Akhisar’ın da acısı. Neredeyse tüm duygularını ortak yaşayan bu iki kentin insanları ülkenin aydınlık geleceğini kurarken de amaç birliği ile gönül birliği ile çok başarılı işler yapacaklar. Biz bu gücü Soma’lı arkadaşlarda görüyoruz onların enerjisi de bize güç katıyor.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Hayriye Hacet’i karşılayan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Emine Ünlü :”Partimizin Aday adaylarının bu çalışkanlığı bizleri memnun ediyor. 2015 genel seçimlerine yaklaşık 5 ay gibi bir süre var. Aday adaylarımız her gün ekipleriyle birlikte sahadalar. Sahalarda kendilerini tanıtan ve parti programlarımını anlatan Aday Adaylarımızın yolu açık olsun diyoruz. “ dedi.

Kahvaltı sonrasında Aday Adayı Hacet ile birlikte sohbet etmek isteyen Partinin gençlik kolları üyeleri, Hayriye Hacetle bir süre çay içerek sohbet etti.

Aday Adayı Hacet ve ekip arkadaşları Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ziyaretinin  ardından Soma ADD Şube başkanlığını ziyaret etti. ADD Yönetim Kurulu üyeleri ve ADD’de açılmış olan kursiyerler tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanan Hacet: önce kursiyelerin el emeği göz nuru işlerini yakından inceledi,emğinze sağlık dedi. ADD Yönetim Kurulu Başkanı tarafından “Derneğimizi ziyaret eden ikinci aday adayısınız ,yolunuz açık olsun,kadın adayların sayısının çok olması beni mutlu ediyor, kadınların mecliste sayılarının artmasının meclisin yapısına olumlu etkileri olacaktır.”dedi.

ADD Yönetim Kurulu üyeleri ve kursiyeler tarafından sıcak bir ilgi ile karşılanan Hayriye Hacet:kadınların bir işe inanmaları ve işe başlamaları zordur ancak onlar bir işe başladıklarında onları durdurmak zordur. Biz kadınlar artık siyasette bir adım öndeyiz.”dedi

ADD’den ayrılan Hacet ve ekibi Yırca’da GB TİDER  desteği ile sabun imal eden kadınların imalathanesini ziyaret etti.Yırca’lı kadınlardan sabun imalatı ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi alan Hacet kadınların aile ekonomisine katılabilmesi için bu tür projelerin çoğaltılarak yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Soma ilçesi Yağcılı mahallesine giden Hacet ve ekibi burada ev ziyaretlerinde bulundular.