AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir memleketi Akhisar’da yaptığı esnaf ziyaretleri sırasında “terörle mücadelede harcanan 450 milyar doları Türk halkının hizmetine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Yoğun meclis çalışmalarından geriye kalan zamanlarda Manisa’da vatandaşlarla geçirdiğini ifade eden Aydemir Akhisar’da esnaf ziyaretleri sırasında ülke gündeminde bulunan çözüm süreci ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin 30 yıldır terör belası ile uğraştığını ve artık akan kanın durması için çözüm sürecinin işlemeye başladığını aktaran Aydemir konuşmasının devamında, “Sizlerin de takip ettiğiniz gibi, Türkiye’nin yoğun bir gündemi var. Türkiye her gün değişiyor, gelişiyor. Türkiye’nin birlik beraberliği, kardeşliğini sağlamak, buna biz çözüm süreci diyoruz.

2013 yılı sonu itibariyle de inşallah bu terör belasını yurt dışına atmak, sonlandırmak istiyoruz. Teröre bulaşmayan ya da silahlı eyleme katılmayanlar bildiğiniz gibi yurt içinde yaşamaya devam edebilecekler. Ancak teröre bulaşmış ve silahı da bırakmıyorlarsa bizim ülkemizin sınırlarını terk etsinler. Bizim ülkemize zaten yeteri kadar bela oldular, bundan sonra da ülkemizi terk ederek bizden uzaklaşsınlar. Dolayısıyla biz her ne şekilde olursa olsun Türkiye’de akan kanı durdurmak, gözyaşını dindirmek istiyoruz. Analarımızın gözyaşını Allah’ın izni ile dindireceğiz.”

Terörün 30 yıldan beri 450 milyar dolar yük getirdiğini de vurgulayan Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “Şehitlerimizi, gazilerimizi bir tarafa koyuyorum. Elbette onların kayıpları parayla ölçülemez. Ancak 450 milyar dolarlık ekonomik yükü de göz ardı edemeyiz. Bu büyük yükü ortadan kaldıracağız. Akan kanı dindirip, anaların gözyaşını dindireceğiz. Bu ekonomik kaybı da hazineye kazandırıp güzel ülkemizin insanlarının hizmetinde kullanacağız.” diye konuştu.