ÖZEL RÖPORTAJ
Mustafa ÖZDEMİR

Akhisar’da toptancılık sektörünün liderlerinden Yüksel İş sahibi Yüksel Eryolu ile şirketin başarı hikayesi hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

Mustafa Özdemir: Ticari hayatınızdan kısaca bahseder misiniz?

Yüksel Eryolu: İlk meslek hayatına liseye bitirdikten sonra Atatürk mahallesi 336 sokakta bulunan bakkal dükkanının başına geçtim. Zaten okula giderken bile sürekli bakkalın hesap işlerine ben bakıyordum. O yüzden okulu bitirince bakkalın başına geçtim ve 1988 yılında hedefim ürün kalemlerini en aza indirmek ve o ürünlerde uzmanlaşmaktı. Bu yüzden 1988 ile 1992 yılları arasında sadece bisküvi, çikolata ve şekerleme ürünlerinin toptancılığını yapmaya başladım. 1992 yılında ise sadece şeker ve çay ürünlerinin toptancılığını yapmaya başladım ve Akhisar’da tüm bakkal ve kahvehanelerin çay ve şeker ihtiyaçlarını sağlar duruma geldim. Bu tabi ki 2003 yılına kadar sürdü. 2003 yılında 80 tane aralarında çok büyük firmalarında almak istediği Coca Cola ve Efes Pilsen bayiliğini aldım. O zaman yaptığım yatırım sadece bayiliği almaya yetti ancak daha sonra krediler ile sermaye artışına gittik ve Efes Pilsen’in Akhisar’daki yüzde 5 olan pazar payını şimdi yüzde 85’e çıkardık.

Mustafa Özdemir: Peki sizi başarıya ulaştıran ne oldu?

Yüksel Eryolu: Benim başarılı olmamda en önemli etken, çalışmak ve istek oldu. Arkadaşlarım gezerken bile ben sürekli çalışıyordum. İlk işe başladığımda o zamanın şartlarından dolayı mobiletimin arkasına tekerli kasa bağlayıp köylerdeki bakkallara o şekilde mal taşıyordum. Diğer yandan tabi ki hayattaki fırsatları değerlendirmekte çok önemli.

Mustafa Özdemir: Akhisar’ın ekonomisini nasıl buluyorsunuz?

Yüksel Eryolu: Akhisar’ın ekonomik durumu gerçekten Türkiye’deki birçok ilden bile çok iyi durumda, bizim zamanımızda Akhisar tütün ile çok meşhurdu, ancak Akhisar halkı şartları çok iyi değerlendirerek zeytinciliğe hızlı bir giriş yaptı. Akhisar’da bir çok kişi zeytin işi ile uğraşırken, diğer insanlar da son zamanlarda açılan fabrikalarda iş bulabiliyor. Bu konuda Akhisar’ın ilerleyişi bizi sevindiriyor.

Mustafa Özdemir: Biraz da kendi hayatınızdan bahseder misiniz?

Yüksel Eryolu: Dedelerimiz Bulgaristan Kırcalı göçmeni ancak ben doğma büyüme Akhisarlıyım. 1963 doğumlu ve 2 çocuk babasıyım. Sosyal konumum olarak tatil yapmayı sevmem boş zamanlarımda müşterilerimi ziyaret ederek onlarla zaman geçirmeye özen gösteririm.

Mustafa Özdemir: Bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz.

Yüksel Eryolu: Bende Akhisar’da tarafsız habercilik anlayışını sürdüren Akhisarpress.com’a yürekten teşekkür ediyorum.