Özel Doğuş Hastanesi ve Kızılay'ın işbirliği ile 'Ya Bir gün Size de Lazım Olursa?' kampanyası kapsamında, hastane çalışanları ve hasta yakınlarının katılımıyla Kızılay’a kan bağışı yapıldı.

Özel Doğuş Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Muhammed Mustafa ÇAKIL, “Ülkemizde vatandaşının her zaman yanında olan ve hizmet veren Kızılay’ın kış aylarında kan bağışlarının ve stokların azalması nedeniyle biz de Özel Doğuş Hastanesi olarak 'Ya Bir gün Size de Lazım Olursa?'  diyerek kan bağışında bulunduk. İnşallah bundan sonra da Kızılay’la işbirliği içinde bu kampanyalara devam edeceğiz. Hastane olarak; bütün vatandaşlarımızın Kızılay’a kan vermesi ve kan stoklarının normal seviyelerde kalabilmesi için destek vermeye davet ediyoruz.” dedi. 

Manisa Kızılay Kan Merkezi yetkilileri "18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg' ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml kan alıyoruz. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ederek; bir gün bizim de bir Ünite kana ihtiyacımız olabileceğini unutmayalım." ifadelerini kullandılar.