Özel Akhisar Hastanesi Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Dr. Orhan Demirer  Alerji Tedavisi Hakkında Bilgilendiriyor;

Alerji Tedavisi

Alerji tedavisi için temel çözüm alerjiye neden olan etkenin ortadan kaldırılmasıdır. Birçok insan için alerjenlerden korunmak bile sıkıntıyı büyük ölçüde hafifletir, semptomları ortadan kaldırır. Ancak semptom ve bulgular günlük yaşantıyı ve yapılan işi etkilemeye başladığında doktora başvurmak gerekir.

Alerjeni  tespit etmek için farklı test çeşitleri mevcuttur. Kollardan, sırt derisinden veya kandan yapılan alerji testleriyle neye karşı alerjiniz olduğunu tespit etmek mümkündür. Alerjiniz olan şeyleri bilmek; hem kendinizi koruyabilmenizi sağlar hem de doktora hastaya ilaç gerekip gerekmediği konusunda yardımcı olur. Özel Akhisar Hastanesi Dermatoloji (Cildiye) polikliniğinde Uzm. Dr. Orhan Demirer tarafından tüm bu alerji testleri yapılabilmektedir.

Deri Prick Testi Nedir? 

En sık uygulanan alerji testidir. Prick kelimesi deriyi iğne ile delme anlamına gelmektedir. Allerjenlerin saptanmasında oldukça hızlı, güvenli ve ucuz bir yöntemdir. Prick testte kullanılan alerjenler çevrede en sık görülen çimen ve ağaç polenleri, küfler, hayvan tüyleri, ev tozları ve gıdalardır.
 
Patch (yama) Testi Nedir? 

Bu test paneli kimyasal madde alerjisini değerlendirir, bu nedenle alerjik kontakt dermatit (alerjen madde temas egzaması) olanlarda alerjiden şüphe edildiğinde uygulanır. Yama testinde kullanılan alerjenler hayatımız buyunca gündelik yaşamda kullandığımız parfümler, tatlandırıcı, kuaför ürünleri, lokal anestezikler ,ilaçlar, koruyucu maddeler, antimikrobiyaller, kauçuk kimyasallar, antioksidanlar, kozmetik ve ev ürünleri, fotoğraf kimyasalları, plastikler, yapıştırıcılar, taşıyıcılar, çözücüler, pektisitler, metal bileşikler, deri, tekstil boyaları, güneş koruyucuları vs. dir.

Alerji Kan Testi Nedir?

Alerjen maddelere karşı gelişmiş IgE karakterindeki antikorlar, hastadan alınacak kan örneğinde alerji testi yapılarak araştırılmaktadır. Prick testlerine (deri testi) oranla özgüllüğü daha fazladır. Alerji kan testlerinin hastanın içtiği ilaçlardan etkilenmemesi gibi bir avantajı vardır. Hasta antihistaminik kullanmakta ise cilt testleri yapılamamaktadır. Hastada yaygın cilt rahatsızlığı var ise yine cilt testleri yapılamaz. Bu durumda kan testleri yapılabilir.

Detaylı Bilgi ve Randevu için 0236 404 0 404