Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Uzman Doktor  Selçuk Gürel, ''Özel Doğuş Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi olmasının çok büyük bir şans olduğunu belirtti. Yoğun bakım ünitesiyle sadece Akhisar'a değil bulunduğu bölgeye hizmet veren Özel Doğuş Hastanesi, yeni doğan yoğun bakımda hızla büyüyen bebeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Önceki yıllarda erken doğan bebeklerin ilçe dışında tedavi görebiliyor olması aileler için ciddi sıkıntı vermekteydi." dedi.

Uzman Dr. Selçuk Gürel "Yeni doğan yoğun bakımda, erken doğan bebeklerin anne karnındaki koşullarının dışarıda da yaratılmasıyla gelişimlerini tamamlaması, sağlık problemi olan bebeklerin ise acil müdahaleleri için sürekli takip halinde olduğu yoğum bakımdır. Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde erken doğan bebekler ve doğum sonrası sorunlu bebekler, uzman doktor ve deneyimli hemşirelerden oluşan bir ekip tarafından izlenmektedir. Yeni doğan yoğun bakım ünitesinin amacı bebekleri en kısa sürede ailelerine kavuşmaktır." dedi.

Uzm. Dr. Gürel, sözlerine şöyle devam etti; "Modern tıbbi donanıma sahip birimde, 24'üncü gebelik haftasından itibaren yüksek risk taşıyan bebeklere bakım sağlanmaktadır. Yeni doğan bakım ünitemizde bebek sarılıkları izlenmekte, yoğun fototerapi ile tedavi edilmekte ve gerektiğinde kan değişimi yapılmaktadır. Ayrıca pnomotorax olan bebeklere göğüs tüpü takılabildiği, diğer tüm işlemlerin rahatlıkla yapılabildiğini ve erken dönem bebek zatüre enfeksiyonlarının tedavi edilebildiğini" söyledi...