Özel Doğuş Hastanesi Yönetim Kurulu, doktor kadrosu ve aile hekimleri ile Ramiz Park'ta düzenlenen akşam yemeğinde biraraya geldi.

Sağlık için hizmet düşüncesi ile yola çıkan ve bu kapsamda kısa sürede birçok ziyarette bulunan ''yeniden'' Özel Doğuş Hastanesi dün akşam da aile hekimleri ile düzenlenen yemekte biraraya geldi.

Açılışta davetlilere izlettirilen, Akhisar Belediyespor ile çekilmiş olan kısa tanıtım filmi büyük beğeni topladı.

Tanıtım filminden sonra konuşma yapan yönetim kurulu başkanı Mehmet Ulusoy; '' Özel Doğuş Hastanesinin 20. kurulul yıldönümünü kutladığımız bu günlere kolay gelinmedi. 1995 yılından bugüne kadar sağlık hizmetlerinde gerçekleştirilen yapısal değişiklikler sayesinde, sağlık hizmetlerinde erişimle ilgili yaşanan zorluklar artık tarihte kalmıştır diyebiliyoruz. Bu süreçte tabii ki yapılan her bir iş ayrı ayrı çok değerli.
Artık geldiğimiz süreçte, yapısal sorunları çözme noktasında büyük mesafeler kat etmiş olan hastanemiz yükselen trendin sağlıkta kalite, hasta güvenliğinin akreditasyon olması gerektiğini düşünüyor ve biz de çalışmalarımızı bu yönde ağırlık vererek sürdürüyoruz.

Yönetim kadrosu bundan sonraki süreçte de akreditasyon, klinik kalite, hasta güvenliği konularına daha çok ağırlık vereceğimizin bilinmesini arzu ederiz. Sizlerle başlattığımız bu çalışmalarımıza yöneltilen, kaliteyle ilgili endişelere de en iyi cevap olduğunu düşünüyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz akreditasyon çalışmaları, teşhiste hasta güvenliği, klinik kalite, acil hizmetler, ölçüm kültürü ve izlenebilirlik, verimlilikle birlikte yürüteceğimiz çalışma sürecinde hastane yönetimi olarak daha yakından takip edeceğimiz ana konulardan bazıları olacaktır.'' dedi.

Daha sonra söz alan yönetim kurulu üyesi Mehmet Duman ise; ''Geçmişe dair yapılan yanlışları üzerinde konuşmaya değer görmüyorum. Bizler kısır çekişmeler ve dedikodular ile değil, hizmetimizle yaratacağımız farklar ile anılmak istiyoruz. Bu konuyla alakalı çok güzel bir söz var; Farkı yaratmak sabırlı ve profesyonel insanların işidir. Fark yaratamayanlar gider, yerine fark yaratanlar gelir. Şu anda biz fark yaratacak profesyonel bir ekip ile yolumuza devam ediyoruz. Yani yüzümüzü geçmişe değil, geleceğe dönüyoruz.'' dedi.

Yenilen yemeğin arkasından aile hekimlerinin dilek ve şikayetlerini masaya yatıran yönetim kurulu, bundan sonra daha sık bir araya gelineceğinin altını çizdi.