Sağlık alanında son teknolojik yöntemlerle Akhisar ve çevre ilçelerden gelen hastalara hizmet vermekte olan Özel Doğuş Hastanesi’nde üç aydır hastane Üroloji doktoru Op Dr. Ö.Erdem AKKAYA uyguladığı Mikro PNL yöntemiyle hiç kesi yapmadan böbreğe ince bir iğne yardımı ile girip çeşitli ebatlardaki taşların lazerle kırılması ( toz hale getirilmesi) operasyonunu gerçekleştirmektedir.

5-10 yıl öncesine kadar açık cerrahi operasyonla, böbrek dokusu kesilerek böbrek taşları alınıyordu. Lazer teknolojinin sağlık sektöründe daha etkin kullanılmasıyla birlikte Mikro-PNL yöntemi ile böbrek ve çevre dokulara en az zararla taşlara ulaşılıyor ve taşlar lazerle böbrek içinde toza dönüştürülüyor. Hasta idrar yolu ile toza dönüşmüş böbrek taşlarını vücudundan atıyor. Ayrıca hastanın hastanede yatış süresi belirgin olarak azalıyor.

Hastane Yönetim Kurulu başkanı Op.Dr.H.Bülent KURTUL yaptığı açıklamada “Yakın zamanda faliyete geçirmeyi planladığımız yeni ek binamızla Akhisar ve Bölge halkımıza sağlık alanındaki yeniliklerle hizmet vermeye başlayacağız. Özel Doğuş Hastanesi olarak gelen hastalarımıza en iyi hizmeti vererek en kısa sürede onların sağlıklarına kavuşmasını sağlamak çabası içindeyiz” dedi.