Özel Doğuş Hastanesi bilgilendiriyor. Özel Doğuş Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Özgür KURTUL halk arasında yanlış bilinen konular konusunda bilgilendirmede bulundu.

HALK İÇERİSİNDE YANLIŞ BİLİNEN KONULAR VE DOĞRULARI

- Öksürünce,ağır kaldırınca,eğilince idrar kaçırıyorum , yaşlılık işte normaldir herhalde.

-Hiç normal olur mu, yaş ilerledikçe daha da kötüleşecek, 5 dakikalık bir işlemle idrar deliğinin altına konan birkaç ufak dikişle bu sorun büyük oranda düzeltilebilir.

-Adetten kesildim, artık kadın doğum doktorlarıile işim bitti.-Çok yanlış, asıl şimdi daha da sık takip olmalısınız, unutmayın rahim, yumurtalık ve meme kanserleri ileri yaşlarda daha sık ortaya çıkar, yılda bir muayene olmak, smear aldırmak ve mamografi çektirmek erken teşhis koydurur ve hayat kurtarır, lütfen bize iş işten geçmeden gelin.

-Sık ultrason bebeğe zarar veriyormuş.

-Biz hiç bebeğe zararı olan bir tetkik yapar mıyız, zararlı ilaç verir miyiz? Ultrason radyasyon değildir, ses dalgaları yayar, aynen yunusların suda yolunu bulması da ses dalgalarıyla olur. Kendi eşimin gebeliğinde her hafta ultrason ile baktığımı söyleyebilirim, tabi sizi buna zorlamıyorum, 3-4 hafta ara ile bakmak yeterlidir.

-Kapalı ameliyat olursan içerde parça kalır diyorlar.-Açık ameliyatı heryerde olabilirsiniz. 1 cm'lik 3 adet delikten kansız, bıçaksız bir şekilde ameliyat olup ertesi gün ayağa kalkmak iyi olmaz mı? Her iki ameliyatın da başarısı kesinlikle aynıdır ve maliyet olarak arada fazla fark yoktur da.

-Şu doktorun kapısında çok bekliyoruz, kocam çok sıkılıyor.-Bir hekimin kapısında bekleniyorsa bilin ki hastasına vakit ayırıyor ve dışarıdaki kalabalığı bahane edip sureyi kısmıyor, unutmayın bir gebe muayenesi 15-20 dakikadan az olmamalıdır, yoksa hata yapma şansınız artar.

-Hepsi ultrason değil mi? O da gösteriyor bebeği bu da.-Yanılıyorsunuz, 4 boyutlu renkli doppler ultrasonlar en gelişmiş cihazlardır ve çözünürlüğü sıradan siyah-beyaz ultrasonlardan daha fazladır, organları ve sakatlıkları daha iyi gösterir, ayrıcadoppler özelliği ile bebeğin beslenmesi ile ilgili sıkıntı görülüp hayati tehlikesi olduğu saptanabilir , bebeğinizin güzel resimlerini almak da artısı.

-Senin ameliyatın burada olmaz büyük yere git dediler.- Önemli olan hastanenin imkanları ve hekimin o konuda eğitimli olmasıdır. Lütfen araştırmadan başka yerlere yönelmeyin, nasıl takımımız süper ligde ise hastanemiz de öyle.

Hastanemizde rutin jinekolojik muayene, gebeliğin 4 boyutlu renkli doppler ultrason ile takibi, menapoztedavisi , infertilite (kısırlık) tedavisi , inseminasyon ( aşılama) , HSG ( rahim filmi) , kriyoterapi ( rahim ağzı yarası dondurma) , sezeryan, normal doğum , epiduralli (ağrısız) normal doğum , biopsi alımı yanında özellikli işlemler olan laparoskopi (kapalı olarak kist, dış gebelik, tüpleri bağlama, kısırlıkta tanı amaçlı ameliyatlar) ,histereskopi ( rahim ağzından kamera ile girilerek myom, polip alınması, rahim içi yapışıklık açılması , rahim içi bölmelerin çıkarılması ) ,TVT (idrar kaçırma op.) , rahim ve yumurtalık kanser ameliyatları , vaginal estetik ameliyatlar yapılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.