Tahir Ün caddesi Öğretmen Evi önünde Özel Doğuş Hastanesi sağlık ekibi, stand kurarak çevredekilere diyabet hastalığı hakkında bilgi verdi. Kan şekeri ve tansiyon ölçümünde değerleri yüksek çıkanlar diyabet konusunda bilgilendirildi.

Özel Doğuş Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr.A.Samed KARAKUŞ 14 Kasım Dünya Diyabet günü kapsamında yaptığı açıklamada “Diyabet yani halk arasında bilinen adıyla Şeker hastalığının tüm dünyada çok sık görülen, giderek artan, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesini önemli ölçüde bozan, hatta ölüme kadar götürebilen bir hastalık olduğunu” belirtti.Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli hasta olduğu, yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabet hastası olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. 45 yaş üstü bireyler, ailesinde diyabet hastası olanlar, obezite( fazla kilo), hareketsiz yaşam, 4 kg’ ın üzerinde bebek doğurmuş kadınlar diyabet hastalığı yönünden risk altında bulunmaktadır. Bu sebeple en basitinden 45 yaş üzerindeki tüm insanların diyabet yönünden test edilmesi, test sonucu normal çıksa bile 3 sene de bir testin tekrarlanması önerilmektedir.

Tabi ki insanlar hiçbir hastalığı kendilerine yakıştırmazlar. Bu Yüzden de çoğu zaman doktora gitmek istemezler. Her hastalıkta olduğu gibi şeker hastalığında da zamanında teşhis, doğru tedavi, düzenli beslenme ve egzersiz ile sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürülebilir. Şeker Hastalığı kolay tedavi edilebilir, tedavi edilmediği takdirde ise sinsi bir şekilde ilerleyerek Koroner kalp hastalığı, Beyin damar hastalığı, Görme bozukluğu ve Böbrek yetmezliğine zemin hazırlamaktadır.

Şu belirtiler var ise vakit kaybetmeden Şekerinizi ölçtürün:

*Aşırı susama ve ağız kuruluğu*Çok su içme*Çok idrara çıkma*Kilo kaybı*Aşırı iştah ve çok yeme*Bulanık görme*Halsizlik, yorgunluk*İyileşmeyen yaralar* El ve ayaklarda uyuşma

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Özel Doğuş Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr.H.Bülen KURTUL yaptığı açıklamada “ Vatandaşlarımızın diyabet konusundaki duyarlılığını arttırmak için Özel Doğuş Hastanesi olarak biz onların ayağına gitme kararı aldık. Burada vatandaşlarımızın ölçümünü yapıp diyabet riski taşıyanları tespit edip hastanelere yönlendirme görevini üstlenmiş bulunuyoruz” dedi.