Yaşanan gelişmeler karşısında mağdur olan yaklaşık 250 çalışan bugün sabah hastanenin önünde bu duruma tepki göstererek açıklama yaptı.

İŞTE ÇALIŞANLARIN YAPTIKLARI BASIN AÇIKLAMASI;

Akhisar Özel Doğuş Hastanesi uzun yıllardır Akhisar halkına ve sağlık sektörüne hizmet etmektedir. Bilindiği üzere, Akhisar Özel Doğuş Hastanesi 29.05.2019 tarihini takip eden bir süredir ortakları tarafından gerçekleştirilen haksız icra takiplerine karşı hukuk mücadelesi vermektedir. Bu konu Akhisar halkının ve tüm kamuoyunun dikkatine sunulmuştur.
 
Gelinen aşama itibarıyla hastanemize her gün polis eşliğinde icra memurları gelmekte, hastalara bakılması için bulunması zorunlu olan tıbbi cihazlara el koymaya çalışılmaktadır. Bu durum hastanemizin hizmet verdiği tüm hastaların sağlıklı bir yaşam sürme haklarının ellerinden alınması anlamına gelmektedir.
 
Hastanemiz adliyenin işlemleri neticesinde faaliyetini devam ettiremez hale gelmiştir. Tüm bu haksızlıklar karşısında adalet dağıtması gereken mercilerin sessiz kalması biz sağlık çalışanlarını derinden üzmektedir.
 
Bu durumun devam etmesi hâlinde hastanemizde çalışan tüm sağlık çalışanları işsiz kalacak, hastanemizin kapısına kilit vurulacaktır. Buradan tüm kamuoyuna sormak istiyoruz; Adli merciler daha neyi beklemektedir? Hastanemiz polis ve icra memurlarının gözetiminde daha ne kadar faaliyetlerine devam edecektir?
Biliyoruz ki, doktor hata yaparsa hasta; hakimler hata yaparsa toplum masada kalır. Bizler sağlık çalışanları olarak Akhisar’da vicdanlı hakimlerin var olduğuna inanmak istiyoruz.
 Lütfen çoluk çocuğumuzun rızkıyla oynamasınlar, Hakimlerimiz de karar verirken lütfen evde ekmek bekleyen evlatlarımızı düşünsünler
Bizler, Akhisar Özel Doğuş Hastanesi ailesine yapılan bu saldırıyı kınıyor, tüm emek gücümüz ile bu haksızlığa karşı mücadele etmekte kararlı olduğumuzu tekrardan vurguluyoruz!
 
Tüm yetkililere çağrımızdır: Fazlasını değil, hakkımızı istiyoruz!