PRP tedavisi, “Platelet Rich Plasma-- platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma tedavisi” anlamına gelen tedavi metodudur. Bu uygulama bir kişiden alınan bir miktar kanın özel bir tüpe konulup santrfüjlenerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen “platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma”nın , yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesini temel alır. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Akhisar Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Bülent YAVUZ, “Plateletler  veya diğer adıyla trombositler vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını sağlayan“büyüme faktörlerini” yapısında barındıran kan bileşenleridir. Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda dolaşım sistemimiz, plateletleri bu dokuya toplar ve bir onarım süreci başlatır. PRP uygulamasının amacı ise bu hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda plateleti yerleştirmektir. Böylece hasarlı dokunun onarımı da o denli hızlı ve güçlü bir şekilde gerçekleşecektir.” dedi.

Uzm. Dr. Bülent YAVUZ, PRP uygulaması hücresel tedavinin uygulama alanlarından yalnızca biridir. Ortopedi, iyileşmeyen yara tedavisi gibi alanlarda hızla yayılmaktadır. Kronik ağrı tedavisinde, tendon hasarlarında, romatizmal yakınmalarda PRP kullanımına ait çok sayıda bilimsel çalışmalar olduğunu söyledi.

Ayrıca Bülent YAVUZ  açıklamasında şunları söyledi:  “Eklemlerde herhangi bir travma olmadan kanama ve iyileştirici hücrelerin, hormonal faktörlerin bulunması söz konusu değildir. Bizim hastanemizde uygulamaya başladığımızPRP (Platelet Rich Plasma) yöntemiyle kişinin hali hazırda vücudunda bulunan iyileştirici kan hücrelerinin yoğunlaştırılmış bir şekilde rahatsızlığı olan bölgeye verilmesi ve iyileşmenin sağlanması amaçlanmaktadır. PRP, güvenilir ve sorunu doğrudan ameliyatsız çözmeye yönelik çözüm odaklı bir müdahaledir.”