Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF tarafından yürütülen program kapsamında, başarılı uygulamalarından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından Özel Akhisar Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Hastane' ödülü verildi.  Bebek sağlığının gelecek için büyük önem taşıdığını ifade eden Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, bütün hastanelerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Manisa ili genelinde yapılan çalışmalarda 1 süresince bebek ölüm oranların 7.2’den 6.9 indiğini açıklayan Tay, hedeflerinin 5.0’ın altına indirmek olduğunu söyledi.

Yapılan ödül törenine; Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Müdür Yardımcısı Dr. Galip Köroğlu, Şube Müdürü Dr. Mine Bayık, Dr. Rukiye Kural Atak, Yasemin Karslı, Özel Akhisar Hastanesi Genel Müdürü Ertan Semerci, Mesul Müdür Uzm. Dr. Necati Çakal, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsüm Arsoy, Özel Akhisar Hastanesi çalışanları katıldı.

'Bebek Dostu Hastane' ödülünü Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'dan alan Özel Akhisar Hastanesi Genel Müdürü Ertan Semerci’konuyla ilgili olarak "Doğum oranının yüksek olduğu bölgemizde halkımızı ve personelimizi anne sütü İle beslenmenin önemi konusunda bilinçlendirmek, konu ile ilgili eğitimleri vermek kurumumuzun bebek dostu hastane olma yolundaki en önemli adımlarıdır. Tüm bu süreçler hastane yönetimi ve bebek dostu hastane eğitimi destek ekibi tarafından sürdürülmekte, desteklenmekte ve değerlendirilmekte olup devamlılığı için gerekli planlamalar ve güncellemeler yapılmaktadır. Amacımız Bebek Dostu Hastane olarak bebeklerimize ve annelerine en iyi hizmeti vermektir. Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşacaktır. Ayrıca çok yakında açılacak ek binamızla birlikte yeni branşlar, deneyimli hekimler ve nitelikli çözümler ile multidisipliner bir yapıda hizmet sunumumuzu genişleteceğiz. " ifadelerini kullandı.