Platelet Rich Plasma (PRP); kanda bulunan “trombosit”ten zengin serum anlamına gelmektedir.  Genellikle kişinin kendi kanı damar yolu ile alınır diyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet ÖZKAMALI, “Kan yüksek devirli motorlu aletler (santrifüj) içerisinde 10-15 dakika çevrildikten sonra kanın şekilli elemanları ve serumu (plazma) 3 ayrı tabaka halinde ayrışır. En altta eritrositler (kırmızı kan hücreleri) ortada trombositler (pıhtılaşmayı sağlayan hücreler) ve en üstte de serum (plazma) yer alır. Steril koşullarda buradan trombositler bir enjektöre çekilir, bir miktar serum (plazma) ile karıştırılarak tedavi edilecek bölgeye yine steril koşullarda uygulanır.” ifadelerini kullandı.
 
Op. Dr. Ahmet ÖZKAMALI, “Yaralanan, zedelenen veya problemler gösteren kas, tendon ve benzeri dokuların  onarım süreci; bölgedeki pıhtılaşmış kanın içindeki trombositlerin parçalanması ile ortaya çıkan hücrelerin yaralanma bölgesine göçünü sağlar. Enflamasyon; çarpma, vurma, zedelenme sonucu oluşan şişme olarak anlaşılabilir. İyileşme sürecini bu enflamasyon başlatır. PRP enjeksiyonlarının amacı hastalıklı bölgeye trombositten zengin bu materyeli enjekte ederek bölgede iyileşmeyi sağlamaktır.” dedi.
 
PRP’nin; Omuz döndürücü kılıf yaralanma ve problemleri, tenisçi-golfçü dirseği, aşil tendiniti, kuadriseps ve patellar tendinit, adduktor tendinit, topuk dikeni,  biseps yaralanmaları, Menisküs problemleri, diz kireçlenme, kıkırdak lezyonu gibi rahatsızlıklarda kullanıldığını söyleyen Ahmet ÖZKAMALI, hastanın kendi kanının ayrıştırılarak yine kendi dokusuna enjeksiyonu uygulaması olduğu için allerjik reaksiyon beklenmeyeceğini ancak uygulama ile bölgede enflamasyon meydana geleceği için, şişme ve hafif ağrı gibi şikayetler beklenebildiğini ifade etti.