Türkiye’de tedavileri yalnızca organ ve doku nakliyle mümkün hastaların sayısı giderek artıyor. Bu artışla birlikte organ ve doku naklinin önemi de artıyor. Organ Bağışında Türkiye'de dördüncü Manisa'da birinci sırada yer alan Akhisar'da organ bağışı etkinliğine bir destekte Özel Doğuş Hastanesinden geldi.

Özel Doğuş Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulusoy; "Organ bağışı hayat kurtarır" sloganını hepimiz duyuyoruz. Peki organ bağışı nedir, neden bu kadar önemlidir? İşte bu soruların cevabını Özel Doğuş Hastanesi olarak Akhisarlı vatandaşlarımıza vermek, ve bu bağış etkinliğinin can'a can katmak olarak geri döneceğinin bilincini toplumsal hafızaya nakşedilmesinin amaç edinmekteyiz.

Organ bağışı, kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarınızın başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesidir. Organ bağışı yapıldıktan sonra sadece bir yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü (tıbben yaşamın sona ermesi) kararı alınması halinde organlar kullanılmaktadır. Diğer ölüm hallerinde organlar alınmaz. Organ bağışı bazen görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlar.  Herkes organ bağışında bulunmalı, yakınlarını bu konuda bilinçlendirmeli ve ancak bu sayede ihtiyacı olduğunda organ bulabileceğini bilmelidir. Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır."

Ulusoy; "Bu kapsamda İlçe Sağlık Müdürümüz sayın Selin Köksal'ın özverili çalışmalar göstererek Türkiye'de 4.cü, Manisa'da 1. sırada yer alan Akhisar'ımızın örnek olmasını takdirle karşılıyor, bu etkinliğin omuzdaşı olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.