Özel Doğuş Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali POLAT, Organ Bağışı Haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,  " Biz Özel Doğuş Hastanesi olarak organ nakli konusunda farkındalık yapmak için her yıl olduğu gibi bu yılda hafta içinde çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu haftada Hastanemizin lobisinde yoğun olarak bilgilendirmeler yapılarak, Organ bağışı konusunda her zaman olduğu gibi yine hastalarımızdan ve halkımızdan destek isteyeceğiz. Toplumsal olarak bilinci arttırmak için bu tarz aktivitelerde bulunuyoruz ve bunu yıl boyuna yaymaya gayret ediyoruz. " dedi.

Op. Dr. Ali Polat ayrıca, “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. Türkiye’de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle Organ Bağışını önemsemeli ve gereken desteği sağlamalıyız.” diye konuştu.

Organ Bağışı, “Bir kişinin hayatta iken kendi isteği ile tıbben yaşamı sona erdikten(beyin ölümü gerçekleştikten) sonra doku ve organlarının, başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu iki şahit huzurunda belgelemesidir. Akli dengesi yerinde, 18 yaşından büyük olan herkes organ bağışında bulunabilir. Kişi, organlarının birini bağışlayacağı gibi tamamını da bağışlayabilir.”