Akhisarpress.com

 

Ülkemizde Obezite ile mücadele edebilmek için pek çok kurum ve kuruluşun iş birliği içinde hazırlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında organize edilen yürüyüş Akhisar’da da yapıldı.  


Toplumda obezitenin önlenmesi, düzenli fiziksel aktivite yapılması ve sağlık üzerine olumlu etkileri konusunda farkındalık ve duyarlılık yaratılması amacı ile her yıl 3-4 ekim tarihlerinde kutlanan “ Dünya Yürüyüş Günü” bu yıl tüm illerimizde 3 Ekim 2012 günü gerçekleştirildi. 


Organizasyon kapsamında, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ve Belediye Başkanı Salih Hızlı’ının katılımı ile, Sağlık Gurup Başkanlığının koordinatörlüğünde Akhisar Gölet Alanında yürüyüş yapıldı.  Yürüyüşe Akhisar Kaymakamı yanı sıra çok sayıda Kamu kurum ve Kuruluş temsilcileri ve Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri katıldı.  


Yürüyüş öncesi konuşma yapan Akhisar Kaymakamı sporun önemine değindi. Kaymakam Köten, “ Değerli katılımcılar, Sağlık Bakanlığımızın Obezite ile mücadele adı altında düzenlemiş olduğu bu çok güzel etkinliğe hepiniz hoş geldiniz. Gerçekten hayatımızda sporun önemi çok büyüktür. İnşallah bu tür organizasyonlar bizden sonrakilere de buradaki gençler vasıtası ile ulaşır ve örnek teşkil eder. Projede emeği geçen başta Sağlık gurup Başkanımız Selin Hanım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.  Yürüyüş gölet etrafında atılan turun ardından son buldu.