Türkiye’de toplam 10 civarında bulunan Palyatif Bakım Servisinin biri daha Manisa’da ilk Akhisar Devlet Hastanesinde hizmete açıldı. 8 yataktan oluşan ve şimdiye kadar toplam 86 hastaya hizmet veren Palyatif Bakım Servisinin içinde 1’er adet muayene polikliniği, ağrı polikliniği, çok amaçlı salon, iş ve uğraşı salonu ile refakatçi salonu bulunuyor. Bugün açılışı gerçekleştirilen Akhisar Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezinin açılış kurdelesini AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit birlikte kesti. Açılışa birçok doktor, hemşire ve vatandaş katıldı.  

Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca; “Paliyatif tıbbi yada cerrahi olarak tedavi şansı kalmamış bazı hastalarımız var. Bunların son dönemlerinde kontrollü bir yaşam sürmelerini amaçlıyoruz. Bu hastalıklar ileri dönem kanser hastaları olabilir nörolojik bazı hastalıklar ALS, MS, Alzaymır gibidir. Burada hastalarımızın yaşamlarının kalan sürelerini kaliteli bir şekilde devam etmelerini istiyoruz. Bundan 10 yıl hatta 3-5 yıl öncesine kadar bazı hastaları alın evinize götürün diyorduk. Fakat günümüzde sizin için yapacağımız her zaman birşeyler var diyoruz. Bu felsefeyi biz de edindik” dedi.

Palyatif Bakım Merkezleri tüm dünyada önemsenen merkezlerdir. 1975 yılından itibaren bu merkezler açılmış ve Avrupa’da hizmet vermeye devam etmektedir.  Türkiye’e ilk defa 2013 yılında startı verildi. Manisa’da ilk defa Akhisar Devlet Hastanemiz bu hizmeti açmıştır. Ben sırf bu yüzden Akhisar Devlet Hastanemiz başhekimi, yöneticileri ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yılbaşında Sağlık Bakanlığımızca tescillenen Akhisar Palyatif Bakım Merkezimiz 8 yataktan oluşuyor ve şimdiye kadar 86 hastaya hizmet etti. Merkezimizde 1’er adet muayene polikliniği, ağrı polikliniği, çok amaçlı salon, iş ve uğraşı salonu ile refakatçi salonu bulunmakta. Odalarımızın her birinde lavabo, tuvalet ve banyo mevcut.” Diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili Adayı Uğur Aydemir; “İktidara geldiğimizden itibaren daha nitelikli daha güçlü sürdürülebilir sağlık dedik. Bizden önce hastaneye gelen hastalara için sağlık bir çileydi. Biz geldik insanımızın bu çilesine son verdik diye düşünüyorum. Sağlıkta her geçen gün değişimi yaşıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda hastanemizin fiziki şartlarından başlayarak, hastalarımızın yataklarına kadar, hastanemizin tıbbi cihazlarına kadar 12 yılda hayal dahi edemeyeceğimiz noktalara geldik. Bundan dolayı hükümetimize başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. 

Şehir Hastaneleri Kuruyoruz

18 yaşına kadar zengin olsun fakir olsun bütün çocuklarımız bedava muayene oluyor. TC kimlik numarasıyla geliyoruz hastanemizde muayene oluyoruz. Sağlıkta bütün çilelere hamd olsun son verdik. Ama bu geldiğimiz noktaya baktığımızda yeterli mi görüyoruz hayır, mutlaka daha yapmamız gereken çok şey var. Bunun için şehir hastaneleri kuruyoruz. Bunlar ile mevcut hastanelerin niteliklerin üstüne çıkarıyoruz. İnşallah bunlar tamamlandığında nitelikli yataklar yüzde 90 seviyelerine gelecek. Bunlarla gurur duymamız lazım, bunu biz millet olarak başardık. El ele gönül gönüle verdik gece gündüz çalışarak başardık. Tabi ki hastalarımız buraya geldiğinde şifayı veren Rabbimiz ama vesile olan doktorlarımız hastanelerimiz. Bizler burada yaşamlarının son noktasına gelen kardeşlerimize alın hastanızı evinize götürün dediğimizde hasta yakınının adeta hastanenin başına yıkıldığını çok iyi biliyoruz. Hastalarımızın moral olarak çöktüğünü biliyoruz. İşte bu noktada biz yapılacak bir şeyimiz yok değil de  sizin için yapılacak daha çok şeyimiz var düşüncesiyle bugün burada palyatif bakım merkezini açtık Akhisar’ımızda bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.