Ozon terapi, doku ve hücrelere ihtiyacı olan oksijeni en etkili şekilde sağlaması hedeflenen tedavidir. Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere "ozon tedavisi" denilmektedir.

Ozon tedavisi birçok patolojik durumu iyileştirmede yardımcıdır. Ozon Tedavisi ile ilgili açıklama yapan Özel Akhisar Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Bülent YAVUZ, “Ozonun tıpta kullanılan en önemli özellikleri bakteri öldürücü (bactericidal), mantar öldürücü (fungicidal) ve virüslerin yoğunlaşmasını önleyici (virostatic) özelliğinin olmasıdır.” dedi. 

Uzm. Dr. Bülent YAVUZ, “Düşük dozlarda ozon alındığında vücudun kemik iliğini uyararak kan dolaşımını arttırıp bağışıklık sistemi hücrelerinin aktivasyonunu sağladığını söyledi. Bülent YAVUZ , ayrıca “Şunu çok iyi biliyoruz ki, iyileşmesi güç yaralar şeker hastalarının en korkulu rüyasıdır. Hastanemize aldığımız Ozon cihazımızla hastalarda umut verici ilk tecrübeler gösterdi ki bu yöntem rahatlatıcı bir tedavi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bülent Yavuz, Ozon Tedavisinin kullanım alanları hakkında da şunları kaydetti; “Enflamasyonlu ve dejeneratif eklem hastalıklarında,
-Dolaşım bozuklukları,
-Yaşlı kişilerde önlem ve tedavi, 
-Virüslerden kaynaklanan hastalıklarda, 
-Artritik ve Romatizmal durumlarda uygulanabilmektedir.

Ayrıca; Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir, damarları yeniler, tansiyonun düzenlenmesini sağlar, hücre ve dokulara giden kan dolaşımını artırır. Aynı zamanda cilt yenileme ve Anti-aging (geriye yaşlanma) ve yeniden canlandırma tedavilerinde de uygulanmaktadır.” dedi.